Yandex Metrica

Gizli kalp orta yaşı da tehdit ediyor! 40 ve üzeri yaşa sahip olanların neredeyse yarısı riskli

Gizli kalp orta yaşı da tehdit ediyor! 40 ve üzeri yaşa sahip olanların neredeyse yarısı riskli

Kalp hastalıkları genellikle yaşı ilerlemiş olanları tehdit ediyor gibi görünse de aslında gençlerde de risk hayli fazla. Danimarka'da yapılan bir araştırma 40 yaş üstü kişilerin neredeyse yarısında gizli kalp hastalığı riski olduğunu ortaya koyuyor. Uzmanlar bu duruma karşı erken teşhisin önemine vurgu yapıyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:39

Kalp hastalığı sadece yaşı ilerlemiş olanları tehdit etmiyor. Bu durum genç yaşta da gelişip yıllarca gizli kalabiliyor. 

Çocuklar bu yüzden koronayı hafif atlatıyor! İngiltere'deki araştırma ne gösterdi? Çocuklar bu yüzden koronayı hafif atlatıyor! İngiltere'deki araştırma ne gösterdi? Haberi Görüntüle

40 YAŞ ÜSTÜ 9000 KİŞİ İZLENDİ

Danimarka'nın Kopenhag kentinde 9.000'den fazla kişiyle yapılan bir araştırma, 40 yaş üstü insanları ve onların kalp hastalığı risklerini inceledi. Önemli sayıda kişiye kalp hastalığı teşhisi konmadığı, ancak semptomsuz koroner hastalık kanıtı olduğu, bunun da kalp krizi riskinin 8 kattan fazla olmasıyla ilişkisi bulunduğu ortaya çıktı. 

Araştırmacılar, bilinen kardiyovasküler hastalığı olmayan 40 yaş ve üstü 9.533 asemptomatik kişiyi izledi. Katılımcılar, tıkayıcı koroner aterosklerozu teşhis etmek için bilgisayarlı tomografi anjiyografi kullanılarak değerlendirildi.

Katılımcıların % 54'ünde subklinik koroner arter hastalığı yoktu. 
% 46'sına subklinik koroner ateroskleroz teşhisi kondu. Bu, akciğer hastalığı olmayanların %36'sını ve akciğer hastalığı olanların %10'unu içeriyor. 

Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı kremden daha etkili! Zeytinyağı ile karıştırıp yemek gerekiyor Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı... Haberi Görüntüle

GİZLİ KALP HASTALIĞI NEDEN OLUR?

Hastalığa, kalbe kan sağlayan arterlerin duvarlarında plak birikmesi neden oluyor. Bu plak birikimi kalp krizine yol açabiliyor. Kalp sorunları, klinik hastalığın gelişmesinden yıllar önce gelişebiliyor. 

Uzmanlar tarama ve erken teşhisin kalp problemlerini de tedavi etmenin önemli bir parçası olması gerektiğini söylüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading