Yandex Metrica

Sitede Ara

Gebelikte kahve içerseniz ne olur? Dozunda içildiğinde tip 2 diyabeti önleyebilir

Gebelikte kahve içerseniz ne olur? Dozunda içildiğinde tip 2 diyabeti önleyebilir

Güne zinde başlamaya yardımcı olan kahve, bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Kahve, gebelik diyabeti olan kadınlarda da farklı olumlu etkiler yaratıyor. Anne adaylarının dozunda tükettikleri kahve, tip 2 diyabeti önleyebilir.

Sağlık

23.01.2024, 20:11

Günde iki ila beş fincan kafeinli veya kafeinsiz kahve içmek, tip 2 diyabetin başlamasını geciktirmede veya önlemede bir hayli etkili. 

Araştırmalara göre, gebelik diyabeti olan hamile kadınlar uzun vadede kahve içerek tip 2 diyabet geliştirme risklerini azaltabilir. Kahve, kronik hastalığın sonraki ilerlemesini önlemede veya geciktirmede diğer az sağlıklı içeceklerin yerine daha iyi bir alternatif olabilir.

Çalışmada, 25 yılı aşkın bir süredir hamilelik sırasında gebelik diyabeti öyküsü olan 4.500'den fazla kadın katılımcı takip edildi. Uzun süreli kahve tüketiminin ardından tip 2 diyabet riski ile ilişkisi incelendi.

Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş! Sofraya oturunca bunu yapıyorlar Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş!... Haberi Görüntüle

KAFEİNLİ KAHVE DİYABET RİSKİNİ AZALTIYOR

Hamileliklerinden sonra kadınlar arasında kafeinli kahve tüketimi ile tip 2 diyabet riski arasında doğrusal bir ters ilişki olduğu keşfedildi. Hiç kafeinli kahve içmeyenlere göre, günde bir veya daha az, iki ila üç veya dört ve daha fazla bardak içenlerde tip 2 diyabet riski %10, %17 ve %53 oranında azaldı. 

İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı Haberi Görüntüle

KAHVE BEBEĞE ZARAR VERİYOR MU?

Bu faydaya rağmen, kahvenin aşırı miktarda alınmasıyla ilgili endişeler de yok değil. Zira uzun süre kafein alan anne adaylarının bebeklerinde, gelişme geriliği görüldüğü biliniyor. 

Bilimsel bir çalışmanın sonuçlarına göre ise, günde 200 mg kafein alındığında bebek kilosunda 60-70 gr azalma oluyor.

Ayrıca uyku problemi yaşayan, hipotiroidi olan ve kalsiyum eksikliği olan kişilerin kahve içmeleri sakıncalı olabilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading