Yandex Metrica

Gebelikte başı ağrıyanın bebeği kolik oluyor! Migren, kolik bebek doğumu ihtimalini artırıyor

Gebelikte başı ağrıyanın bebeği kolik oluyor! Migren, kolik bebek doğumu ihtimalini artırıyor

Gebelik döneminde baş ağrısı çeken annelerin bebeklerinin kolik olma ihtimali daha yüksek. Annelerinde gebelikte baş ağrısı olan bebeklerin toplam %29'unda kolik görülürken, baş ağrısı olmayan annelerin bebeklerinde bu oran %11 olarak belirlendi.

Sağlık

16.03.2024, 16:48

Baş ağrısı çeken annelerin kolikli bebek doğurma olasılığı, hiç baş ağrısı veya migren öyküsü olmayan annelere göre iki kat daha fazla.

Yenidoğanlarda ağlamanın en yaygın nedenlerinden biri olan kolik, doktorlar tarafından bebeğin yediklerinden kaynaklanan mide-bağırsak sorunlarıyla ilişkilendirilse de bilim adamları yarım asırlık araştırmalara rağmen koliklerin gerçekten bu tür sorunlardan kaynaklandığını kanıtlayamadı.

Çocuklar bu yüzden koronayı hafif atlatıyor! İngiltere'deki araştırma ne gösterdi? Çocuklar bu yüzden koronayı hafif atlatıyor! İngiltere'deki araştırma ne gösterdi? Haberi Görüntüle

BAŞ AĞRISI KOLİK SEBEBİ

San Francisco Üniversitesi araştırma görevlilerine göre anneleri tarafından hastaneye getirilen daha 2 aylık bile olmayan yüzlerce bebeğin ağlama krizlerinin sebebi annelerinin baş ağrısı.

Geçmişte migren ve baş ağrısı olan annelerin kolik bebek sahibi olma olasılığı 2,5 kat daha fazla. Annelerinde baş ağrısı öyküsü olan bebeklerin toplam %29'unda kolik görülürken, annesi baş ağrısı ve migreni olmayan annelerin bebeklerinde bu oran %11.

Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler varsa uzak durun Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler... Haberi Görüntüle

KOLİK BEBEKLER BÜYÜYÜNCE MİGREN YAŞAYABİLİR

Amerikalı nörologlara göre, bu bebekler büyüyüp yetişkin olduklarında yüksek ihtimalle baş ağrılarından muzdarip olacak. Kolik bebeklerin ayrıca ışıklar ve sesler gibi dış uyaranlara karşı daha hassas ve savunmasız olmaları muhtemeldir. Yani tıpkı yetişkinlerin başları ağrıdığında bu tür uyaranlara karşı hassas olmaları gibi.

Uzmnlar bunu, yenidoğanın annesinin rahmi gibi karanlık, sıcak ve korunaklı bir alandan gürültülü bir dünyaya çıkmasına, çevredeki uyaran, ses ve ışıklara bağlıyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading