Yandex Metrica

Gebeliğin en sinsi tehlikesi: Sessiz düşük! Fetüsün rahimde ölmesi sonucu yaşanan sessiz düşük hiçbir belirti göstermiyor!

Gebeliğin en sinsi tehlikesi: Sessiz düşük! Fetüsün rahimde ölmesi sonucu yaşanan sessiz düşük hiçbir belirti göstermiyor!

Gebe kadınlar için söylenen "düşük yapmak" ifadesini duymuşsunuzdur. Erken gebelik kaybı olarak tanımlanan düşükte kanama, ağrı ve kramp gibi belirtiler görülüyor. Çok sinsi bir şekilde ortaya çıkan sessiz düşük ise fetüsün rahim içinde ölmesi olarak tanımlanıyor. Bu durumun en kötü tarafı ise hiçbir belirti göstermemesi.

Sağlık

23.01.2024, 20:01

Sessiz düşük nedir? Sessiz düşük neden olur? Sessiz düşük nasıl anlaşılır? İşte cevaplar...

Genellikle hamileliğin ilk üç ayında meydana gelen ve rutin bir doğum öncesi ultrason sırasında teşhis edilen sessiz düşük, anne adayı için büyük bir travma sebebi. 

50 kez mutasyona uğradı! Yanlış okumadınız: En uzun süreli Covid- 19 vakası bilim insanlarını şaşırttı! 50 kez mutasyona uğradı! Yanlış okumadınız: En uzun süreli Covid-... Haberi Görüntüle

SESSİZ DÜŞÜK HİÇBİR BELİRTİ GÖSTERMİYOR

Fetüs gelişimi durduğunda veya rahimde öldüğünde meydana gelen sessiz düşük, bilinen düşükten çok farklı. En büyük farkı ise kanama, alt karında kramp ve sırt ağrısı gibi belirgin belirtilerin olmaması. Hatta sessiz bir düşükten sonra bile, hamilelik hormonları hala yüksektir. Bu da hamile kadının göğüslerde hassasiyet, mide bulantısı ve yorgunluk gibi hamilelik semptomlarının devam ettiği anlamına gelir ve neticede her şey yolundaymış izlenimi uyandırır. 

Anne adayını hayal kırıklığına uğratan sessiz düşük fetüsta genetik problem olduğunda, rahim veya servikste yapısal sorun varlığında ya da altta yatan bir sağlık sorunu sebebiyle görülüyor. 

Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Haberi Görüntüle

RUTİN ULTRASON KONTROLÜNDE GÖRÜLÜYOR

Sessiz düşük genellikle rutin bir doğum öncesi ultrason sırasında keşfediliyor. Bu, fetüsün gebelik yaşı için çok küçük olduğunu veya kalp atışının tespit edilemediğini gösterebiliyor. Genellikle, gerçekten kalp atışı olmadığını doğrulamak için ultrason yaklaşık 10 gün sonra tekrarlanıyor.

Sessiz düşük sonrası anne adayı tıbbi müdahale olmadan doğal kürtajı tercih edebilir. Bunun yanında doktor tavsiyesiyle fiziksel düşük yapmak için ilaç almak alabilir veya ölü fetüsü çıkarmak için ameliyat talep edebilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading