Yandex Metrica

"El ve ayaklarım neden hep soğuk?" Ne zaman endişelenmelisiniz?

"El ve ayaklarım neden hep soğuk?" Ne zaman endişelenmelisiniz?

Sık sık soğuk el ve ayaklardan şikayet mi ediyorsunuz? Çoğu durumda, bu bir problem değildir ve sadece vücudun sıcaklığını korumasından kaynaklanır. Ancak birinin vücudu oldukça sıcakken bile elleri ve ayakları soğuksa, bu başka bir şeyin habercisi olabilir. İşte bu durumun sebepleri...

Sağlık

18.03.2024, 20:34

Vücudumuz için kan harika bir ısı deposu. Kanın deriye yönlendirilmesiyle, ısı dışarıdaki havaya aktarılır ve bizi soğutmaya yardımcı olur. Öte yandan, üşüdüğümüzde ise cildimizdeki kan damarları daralır ve bu nedenle epidermise daha az kan yönlendirilir. Daha az kan, daha az sıcaklık ve dolayısıyla daha soğuk bir his anlamına gelir. Bu özellikle ellerde ve ayaklarda fark edilir.

Tüm bunlar normal bir süreç. Vücudumuzun, normal iç sıcaklığı ve organlarımızı korumak için görevini yaptığını gösteriyor.

Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı kremden daha etkili! Zeytinyağı ile karıştırıp yemek gerekiyor Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı... Haberi Görüntüle

EL VE AYAKLAR HEP SOĞUKSA DİKKAT!

Normalde, bu durum geçicidir. Ancak birinin vücudu oldukça sıcakken bile elleri ve ayakları her zaman soğuksa, bu başka bir şeyin işin içinde olduğunun bir işareti olabilir.

Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı kremden daha etkili! Zeytinyağı ile karıştırıp yemek gerekiyor Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı... Haberi Görüntüle

RAYNAUD FENOMENİ NEDİR?

Kan damarlarının daralmasına neden olan herhangi bir şey, kol ya da bacaklarınızın ne kadar sıcak hissettiğini etkileyebilir. Bu, kol ve bacaklara giden bazı kan damarlarının geçici olarak daraldığı Raynaud fenomeni gibi nedenlere bağlı olabilir. Raynaud'lu kişilerin genellikle çok solgun, soğuk el ve ayak parmakları vardır.

Ancak alışılmadık derecede soğuk ellerin arkasında başka faktörler de olabilir. Kanın damarlardan geçmesini engelleyen herhangi bir şey, daha soğuk ekstremitelere yol açabilir. Örneğin, kontrolsüz diyabeti olan kişilerin kan damarlarında yağ birikintileri olması daha olasıdır, bu da damarları daraltır, sertleştirir ve kan akışını engeller.

Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay sonra... Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay... Haberi Görüntüle

TRAVMALAR DA EL VE AYAKLARDA ÜŞÜME SEBEBİ

Herhangi bir travma veya doku hasarı da bölgeye kan akışının engellenmesine yol açabilir. Birisi geçmişte el ameliyatı veya yaralanma geçirmişse, ekstremitelerinin ne kadar sıcak hissettiğini etkileyebilir.

Diğer bir olası neden, oksijen açısından zengin kanın vücutta taşınmasını etkileyebilen ve ellerin ve ayakların soğumasına neden olabilen anemidir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading