Yandex Metrica

Dondurucuda balık kaç gün saklanır? Balık dondurucuda bozulur mu? Balık uzun süre nasıl saklanır?

Dondurucuda balık kaç gün saklanır? Balık dondurucuda bozulur mu? Balık uzun süre nasıl saklanır?

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte taze balıklar satışa sunuldu. Uzmanlar en az balıkların haftada 2 gün yenilmesini tavsiye ediyor. Son günlerde vatandaşlar arama motorlarında, Dondurucuda balık kaç gün saklanır? Balık dondurucuda bozulur mu? Balık uzun süre nasıl saklanır? sorularına yanıt arıyor.

Sağlık

24.04.2024, 15:59

Uzmanlar haftanın iki günü balık tüketimini şiddetle tavsiye ediyor. Mevsimi dışında yemek istediğiniz balıkları dondurucuda saklayabilir ya da tüketmek istediğiniz zaman çıkarıp yapabilirsiniz. Eğer dondurucuda balık saklamayı düşünüyorsanız bu konuda bilmeniz gereken birkaç püf noktası var. Balık sezonunun açılmasıyla birlikte vatandaş arama motorlarında, Dondurucuda balık kaç gün saklanır? Balık dondurucuda bozulur mu? Balık uzun süre nasıl saklanır? sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar...

20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların çocuklarına verdiği bir gıda 20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların... Haberi Görüntüle

Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Haberi Görüntüle

DONDURUCUDA BALIK KAÇ GÜN SAKLANIR, BALIK DONDURUCUDA BOZULUR MU?

- Balık alınırken ne kadar dikkatliyseniz, saklarken de aynı oranda dikkatli olmanız gerekiyor. Balıklar ortalama olarak oda sıcaklığında 20 saat tazeliklerini korurlar. 

- Derin dondurucuya kaldırmak için aldığınız balıkları da öncesinde tıpkı hemen pişireceğiniz balıklar gibi temizlemeniz gerekiyor. Çünkü balığın iç organları çok kısa sürede bozulabiliyor. 

- Aldığınız büyük ya da küçük balıkları güzelce temizledikten sonra her tarafını tuzlamanız gerekiyor. Tuzladığınız balıklar uzun bir süre tazeliklerini koruyacaktır. 

- Balıkları iyice temizleyip tuzladıktan sonra türüne göre ayırmanız gerekiyor. Balık porsiyonlarını pişireceğiniz miktarda ayarlamanız gerekiyor. Porsiyonlara ayırdığınız balıkları buzdolabı poşetlerine koyup ağız kısımlarını kilitlemeniz gerekiyor. İyice kilitledikten sonra mutlaka o günün tarihini yazın. Böylelikle balıkları ne zamana kadar tüketebileceğinizi gönül rahatlığıyla kontrol edebilirsiniz.

- Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra balıkları öncesinde yaklaşık 1-2 saat buzdolabının içinde bekletin. Beklettikten sonra buzdolabından çıkarıp dondurucuya atabilirsiniz.

- Burada dikkat etmeniz gereken en önemli püf noktalarından biri buzluğa attığınız balıkları yaklaşık 4-5 saat buzlukta beklettikten sonra çıkarmanız gerektiğidir.

- Balıkları dondurucudan çıkarıp hızlıca soğuk su dolu bir kovaya batırıp çıkarın. Daha sonra hemen tekrar hızlı bir şekilde poşetleyip buzluğa kaldırmanız gerekiyor.

- Bu yapacağınız işlem balıkların üzerinde bir tabaka ince buz oluşmasını sağlayarak daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olacaktır.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading