Yandex Metrica

Doktorlar uyarıyor: Plastik kapları mutfaktaki iki noktadan uzak tutun!

Herkesin evinde plastik saklama kapları bulunuyor. Hatta bunları mikrodalgada yemek ısıtırken bile kullananlar var. Ancak birçok doktor bunun büyük bir hata olduğunu söylüyor. Peki neden?  

Sağlık

29.03.2024, 09:55

Artık çoğu insan yiyecekleri saklamak için cam kap olanları tercih etse de bazıları eski plastik kaplardan vazgeçemiyor. Hatta bu kapları mikrodalgaya atanlar bile var.  

25 Nisan Dünya Sıtma Günü: Sıtma nedir? Sıtma belirtileri nelerdir? Sıtma öldürür mü? Sıtma vakaları en çok hangi ülkede görülüyor? 25 Nisan Dünya Sıtma Günü: Sıtma nedir? Sıtma belirtileri nelerdir?... Haberi Görüntüle

MİKRODALGADA NEDEN PLASTİK KULLANILMAMALI?

Gastroenterolog Saurabh Sethi mikrodalgada ısıtmanın sağlıklı olmasına rağmen kullanılan kabın plastik olmaması gerektiğini söylüyor. Ona göre birçok plastikte bisfenol A gibi hormon bozan maddeler var. Bu maddeler plastik kaplardan yiyeceğe geçerek onu kirletebiliyor. Bunları tükettiğimizde vücudumuzda birikiyor. Zamanla hormon sistemi alt üst oluyor. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

BİSFENOL A NEYE SEBEP OLUYOR?

Yapılan çalışmalar Bisfenol A başta olmak üzere bu tarz maddelerin aynı zamanda doğurganlığı, kan basıncını, tip 2 diyabet riskini bile etkilediğini ortaya koyuyor. 

Duş jeli kullanmak zararlı mı? Duş jeli kullanmak zararlı mı? Haberi Görüntüle

PLASTİKLERİ BULAŞIK MAKİNESİNE BİLE ATMAYIN

Dr. Sheela Sathyanarayana sıvı veya katı gıdaların plastik kaplarda ısıtılmasının bu maddelere maruz kalmayı artırdığına dair çeşitli deneyler yapıldığını belirtiyor.

Bu nedenle mikrodalga fırında plastik kapların kullanılmamasını öneriyor. Hatta onları bulaşık makinesinde bile yıkamamak gerekiyor. 

Endokrinoloji Doçenti Ravinder Anand-Ivell bunları ara sıra kullanmanın da güvenli olmadığını belirtiyor. 

"Bilimsel olarak, gıdalardaki BPA kontaminasyonunun güvenli bir sınırı yok. Kaplar her ısıtıldığında bu maddelerin yiyeceğe sızma riski artıyor."

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

PEKİ HANGİ KAPLAR SAĞLIKLI?

Tüm uzmanların ortak paydada buluştuğu en güvenli yöntem ise cam olan züccaciye ürünleri kullanmak. Zira camlar mikrodalgada kullanmak için güvenli oluyor. BPA ve endokrin bozucu olarak da görev yapan ftalatlar içermiyor. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading