Yandex Metrica

Diyabet ilaçları bunama riskini düşürüyor! Düzenli olarak TZD grubu ilaçları tüketmek bunama olasılığında %22 oranında azalma sağlıyor!

Diyabet ilaçları bunama riskini düşürüyor! Düzenli olarak TZD grubu ilaçları tüketmek bunama olasılığında %22 oranında azalma sağlıyor!

Bazı diyabet ilaçları, bunama riskini azaltıyor. Yapılan araştırmalara göre, kan şekeri seviyelerini azaltan TZD grubu ilaçlar bunama geliştirme olasılığını yüzde 22 düşürüyor. Tabi unutkanlığı önlemek için egzersiz yapmanın ve sağlıklı beslenmenin önemini unutmamakta fayda var.

Sağlık

23.01.2024, 19:56

Diyabet ilaçları bunama riskini azaltır mı? İşte cevabı...

Bilim adamları, diyabet için kullanılan yaygın bir ilacın, beyne yetersiz kan akışı gibi demansa neden olan vücuttaki sorunları dengelemeye yardımcı olabileceğini öne sürdü.

Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı kremden daha etkili! Zeytinyağı ile karıştırıp yemek gerekiyor Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı... Haberi Görüntüle

DİYABET İLAÇLARI BUNAMA RİSKİNİ %22 AZALTIYOR

Çalışma kapsamında, tip 2 diyabetli 559.106 kişiden alınan sağlık verilerine bakıldı. Sekiz yıl boyunca toplanan veriler, bir veya daha fazla yıl boyunca tek başına TZD kullanımının herhangi bir nedenle bunama riskini yüzde 22 oranında düşürdü. İlacın kullanımı Alzheimer hastalığı riskini yüzde 11 ve vasküler bunama riskini yüzde 57 oranında azalttı.

Ana işi kan şekeri seviyelerini azaltmak olan TZD'Ler atardamarlarınızın yağla tıkanmasını durdurmaya da yardımcı olur ve inme riskini azaltır.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

EGZERSİZ DE BUNAMAYI ENGELLER

Alzheimer Derneği'ne göre bunamayla mücadelede, aerobik ve güç geliştirme egzersizlerinin bir karışımını yapmak da yardımcı olabilir. Aerobik egzersizler akciğerlerinizi, kalbinizi ve kanınızı sağlıklı tutmanızı sağlar. Haftada 150 dakika orta düzeyde aktivite yapmaya, sağlık için mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor.

Ana kaslarınız üzerinde kuvvet çalışması, diyabeti dengelemek için kan şekeri seviyenizi kontrol etmenize ve nihayetinde diyabet riskini azaltmanıza yardımcı olabilir.

Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit daralıyor! İyileşirse doktor olacak Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit... Haberi Görüntüle

DENGELİ BESLENMEYE DİKKAT!

Dengeli bir diyet de, sağlıklı bir beyin için ihtiyacınız olan tüm besinleri almanıza yardımcı olacaktır. Uzmanlar bu noktada Akdeniz diyetini öneriyor. Daha az kırmızı et almak, düzenli olarak balık ve meyve, sebze ve bakliyat ile tam tahıllı nişastalı yiyecekler yemek hem diyabeti kontrol altına almayı sağlar hem de bunama riskini düşürür. Uzmanlar bunamaya karşı, daha az yağlı süt ürünleri ve tuz alımını sınırlandırmayı öneriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading