Yandex Metrica

Diyabet, diş eti hastalıklarına davetiye çıkarıyor! Kontrolsüz kan şekeri seviyeleri diş kaybına bile yol açabilir!

Diyabet, diş eti hastalıklarına davetiye çıkarıyor! Kontrolsüz kan şekeri seviyeleri diş kaybına bile yol açabilir!

Kontrolsüz kan şekeri seviyeleri, diş ve diş eti hastalıklarını tetikliyor. Tükürükte glikoz seviyelerinin yükselmesine yol açarak bakterilere yaşam alanı tanıyan kan şekerindeki dengesizlik, diş eti hastalığına davetiye çıkarıyor. Bu yüzden diyabet teşhisi konulan hastaların düzenli olarak diş kontrolüne gitmeleri gerekiyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:41

Diş eti hastalıklarının belirtileri nelerdir? Diş eti hastalıklarına neler yol açar? Diyabet diş eti hastalıklarına neden olur mu? Diş eti hastalığının yaygın belirtileri nelerdir? İşte cevaplar...

Diş etlerinde kanama ve şişme zaman zaman çoğu insanın başına gelebiliyor. Genellikle ağız bakım eksikliklerinden kaynaklandığı düşünülse de diş eti hastalıklarının sebebi diyabet de olabilir. 

Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Haberi Görüntüle

DİYABET, DİŞ ETİ ENFEKSİYONLARINA NEDEN OLUYOR

Diş etlerini, hatta kemikleri bile etkileyen düşük kan şekeri seviyeleri önlem alınmazsa diş kayıplarına bile yol açabiliyor. Zira kötü yönetilen kan şekeri seviyeleri sinirlere ve kan damarlarına zarar veriyor. Bu da diş etlerine oksijen ve besin tedarikini azaltıyor. Diş eti ve kemik enfeksiyonları daha olası hale geliyor.

Kontrolsüz kan şekeri seviyeleri, tükürükte glikoz seviyelerinin yükselmesine neden olabiliyor. Bu, bakteriler için bir üreme alanı oluşturarak diş eti hastalığı ve diş çürümesi riskini artırıyor.

Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit daralıyor! İyileşirse doktor olacak Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit... Haberi Görüntüle

DİŞ ETİ HASTALIKLARI DA DİYABET SEBEBİ

Öte yandan şiddetli diş eti hastalığının da kan şekeri kontrolü üzerinde olumsuz bir etkisi var. Diş etlerinde oluşan iltihap kan dolaşımına kaçıyor ve vücudun savunma sistemini bozuyor. Bu da kan şekeri kontrolünü etkiliyor.Yani diş eti hastalığı ve diyabet her iki yönde de bağlantılı.

Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Haberi Görüntüle

DİŞ ETİ HASTALIĞININ EN YAYGIN BELİRTİSİ: KANAMA

Diş eti hastalığı olup olmadığını şu belirtilerden anlayabilirsiniz. Dişi temizlerken veya yemek yerken ağızda kanama, şişmiş ve kırmızı diş etleri, kalıcı ağız kokusu, küçülen diş etleri, dişler arasında görünen boşluklar ve birbirinden uzaklaşan dişler, diş eti çizgisi çevresinde apseler.

Hem tip 1 hem de tip 2 diyabet, kandaki şeker veya glikoz seviyesinin çok yükselmesine neden olur. Bu nedenşe diyabet teşhisi konulursa, diş hekiminizden mutlaka kapsamlı bir kontrol talep etmelisiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading