Yandex Metrica

Depresyon, yeme dürtüsünü uyarıyor! İnsan psikolojisi kilo kontrolünde büyük bir pay sahibi...

Depresyon, yeme dürtüsünü uyarıyor! İnsan psikolojisi kilo kontrolünde büyük bir pay sahibi...

Kendinizi hiç yokladınız mı, buzdolabını sadece acıktığınız için mi açıyorsunuz? Araştırmalar atıştırmaların çoğu zaman can sıkıntısından yapıldığını gösteriyor. Gece geç saatlerde kendinizi buzdolabının veya atıştırmalıkları koyduğunuz dolapların önünde buluyorsanız şimdi durun ve kilo almanın psikolojik nedenler sonrası yeme dürtüsüyle gerçekleşebildiğini kendinize hatırlatın! Yani şişmanlamak da zayıflamak da aslında kişinin psikolojisine bağlı.

Sağlık

23.01.2024, 19:30

Psikolojik olarak zayıflamak mümkün mü? Gece vakti buzdolabına koşmamak için irade nasıl kontrol edilir? İşte cevaplar...

İnsan iradesi, sözkonusu yemekse çoğu insanda devre dışı kalıyor. Cazip bir şekilde paketlenmiş gıdalar, insanın kanına girince akla ne kilo geliyor ne kalori hesabı. Aslında kilo almak da vermek de psikolojiyi yönetmeye bağlı.

Obezite genellikle dürtüsel olarak buzdolabına saldırmanın bir sonucu. Bu dürtüden kurtulmak ise kişinin elinde. Bunun için kendinize değişmek istediğinizi açıkça gösterin ve bu amaçta tüm enerjinizi ortaya koymaya hazır olun. 

Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler Librela kullanabilir mi? Librela'nın yan etkileri ne? Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler... Haberi Görüntüle

DAHA KÜÇÜK TABAKLAR KULLANIN

Kilo vermek istiyorsanız, mutfağınızdaki kocaman tabaklardan kurtulun ve daha küçük tabaklar alın. Ancak o zaman kendinize uygun miktarda yemek koyabileceksiniz, daha fazlasını değil.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

ALIŞVERİŞE TOKKEN ÇIKIN

Yemekten hemen sonra alışveriş yapmak daha iyidir, hala toksunuzdur ve bu şekilde beyniniz size yol gösterir, mideniz değil. 

Duş jeli kullanmak zararlı mı? Duş jeli kullanmak zararlı mı? Haberi Görüntüle

HİPOKALORİ DİYETİ YAPMAYIN

Sizi aç hissettiren düşük kalorili bir diyet de iyi bir fikir değil. Yemekten sonra tok hissetmezseniz, muhtemelen daha sonra yüksek kalorili yiyeceklere yönelirsiniz. Bu nedenle, sağlıklı yiyin ama aç kalmayın.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

GÜNDE 6 ÖĞÜN YİYİN

İyi hazırlanmış 6 öğün yemek yiyin. Böylece aç hissettiğiniz ve günaha dönüşen boşluklar olmayacak.

Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Haberi Görüntüle

HİÇBİR GIDAYA YASAK YOK

Yasaklanan herhangi bir şey arzulanır hale gelecektir, bu nedenle herhangi bir gıdayı yasaklamayın. Bu canınızın istediğini her an onu yiyeceğiniz anlamına gelmez ancak haftada en az bir kez kendinizi şımartmaya izin vermelisiniz. 

Bu önerilerin yanında günlük egzersiz yapmayı, bol su içmeyi, kendinizi kaliteli bir sosyal çevre ile çevrelemeyi, zorluklarla sağlamca yüzleşmeyi ve işe yarayan çözümler bulmayı unutmayın. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading