Yandex Metrica

Depresyon bağırsakları da etkiliyor! Depresyondayken bağırsak bakterileri artıyor!

Depresyon kişinin yalnızca ruh sağlığı ile ilgiliymiş gib zannedilse de aslında beden ile de doğrudan ilişkili. Zira yapılan araştırmalar depresyonun bağırsakları da kapsadığını ortaya koyuyor. Bağırsakta yaşayan bakterilerin depresyon belirtilerini besleyebildiğini belirlendi.

Sağlık

23.01.2024, 20:09

Depresyon karmaşık bir psikolojik rahatsızlık olsa da, son yapılan araştırmalar bağırsakta yaşayan bakterilerin bu rahatsızlıktaki rolüne işaret ediyor.

Araştırmacılar, çalışma kapsamında yetişkinlerin depresyon belirtileri gösterme olasılığıyla ilişkili 13 bakteri grubu belirledi. Bazı durumlarda, depresyonlu kişilerde bağırsak bakterileri tükenirken, diğerlerinde nispeten yüksek seviyelerdeydi.

20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların çocuklarına verdiği bir gıda 20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların... Haberi Görüntüle

DEPRESYONDAYKEN BAĞIRSAKTA BAKTERİ ARTIYOR

Katılımcıların depresyon puanlarıyla ilişkili 13 bakteri grubu bulundu. Çoğu durumda, depresyonlu kişilerde bağırsak mikropları azaldı. Ancak Sellimonas ve Eggerthella gibi bazı bakteri grupları, insanlar depresyondayken daha bol miktarda bulunuyordu.

Bulgular iki çalışmadan geliyor. Bunlardan biri, depresyon taramasından geçirilen ve bakteriyel yapıları için analiz edilmek üzere dışkı örnekleri veren yaklaşık 2.600 Hollandalı yetişkini içeriyordu. Diğeri, aynı kentsel alanda yaşayan 3.000'den biraz fazla Hollandalı yetişkini içeriyordu. 

Depresyon, insanların kötü beslenmesine neden olabilir. Aynı zamanda, bağırsak bakterilerinin depresyon riskini etkileyebileceği fikri de abartılı değil. Çünkü bazı bakteriler beyni etkileyen bazı kimyasalların sentezlenmesine yardımcı oluyor.

Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı kremden daha etkili! Zeytinyağı ile karıştırıp yemek gerekiyor Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı... Haberi Görüntüle

PROBİYOTİKLER DEPRESYON İLACI OLAMAZ

Öte yandan uzmanlar, bulguların bağırsak böceklerinden herhangi birinin depresyona neden olduğunu veya depresyona karşı koruduğunu kanıtlamadığını vurguladı. Bu nedenle, probiyotikleri bir depresyon tedavisi olarak önermek için çok erken.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading