Yandex Metrica

Çocuğunuzun deniz keyfi kabusa dönüşmesin! "Sonradan boğulma" vakaları ölüme götürüyor!

Çocuğunuzun deniz keyfi kabusa dönüşmesin! "Sonradan boğulma" vakaları ölüme götürüyor!

Küçük çocukları denizin içinde tek başına bırakmayın. Dengesini kaybedip suya düşen çocuk, o sudan yutabilir. İlk anlarda çocuğun durumu normal seyretse de ilerleyen günlerde çocuğunuzun hayatını kaybetme olasılığı bile var.

Sağlık

23.01.2024, 19:24

Anne babalar, özellikle küçük çocukları deniz, havuz ya da küvetteyken haklı olarak çok temkinli oluyor. Bir anda suya batar ve çıkamaz endişesiyle bir an olsun yanından ayrılmayan anneler var.

Ancak çocukları güvende tutmak için bazen tüm bunlar yetersiz kalabilir. Çünkü çocuklar sudan çıktıktan sonra da boğulabilir. Bunu öngörmek için ise tehlike işaretlerini öğrenmeniz ve görmeniz önemli.

Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o belirtiye dikkat! Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o... Haberi Görüntüle

DENİZDEKİ BÜYÜK TEHLİKE: SONRADAN BOĞULMA

Su yuttuktan saatler veya günler sonra ortaya çıkan bu tabloya “sonradan boğulma” veya sekonder boğulma adı veriliyor.

Kazazede, sudan çıktığında biraz öksürüyor ama sonra kendini iyi hissediyor. Esas belirtiler saatler sonra nefesin sıklaşmasıyla başlıyor ve giderek nefes darlığına dönüşüyor. Gıcık şeklinde öksürük, kusma, yorgunluk ve davranış bozukluğu gibi belirtiler ortaya çıkıyor.

25 Nisan Dünya Sıtma Günü: Sıtma nedir? Sıtma belirtileri nelerdir? Sıtma öldürür mü? Sıtma vakaları en çok hangi ülkede görülüyor? 25 Nisan Dünya Sıtma Günü: Sıtma nedir? Sıtma belirtileri nelerdir?... Haberi Görüntüle

SUDAYKEN YUTULAN SU, AKCİĞERE ZARAR VERİYOR

Akciğerlere kaçan az miktardaki su, hava keseciklerinde enflamasyon ve ödeme sebep oluyor ve akciğerler asli görevleri olan havadan oksijeni alma ve vücutta yapılan karbondioksiti dışarı atma işini yapamaz oluyor.

Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit daralıyor! İyileşirse doktor olacak Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit... Haberi Görüntüle

MÜDAHALE EDİLMEZSE CAN KAYBI YAŞANIYOR

Kanda oksijen miktarı düşmeye başlıyor ve acil olarak müdahale edilmediğinde olay ölüme kadar gidebiliyor.

Bir yazısında sonradan boğulma konusunu ele alan Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta da ebeveynleri uyarıyor. Deniz sezonunun geldiğini aktaran Küçükusta, çocukların denize veya havuza kendi başlarına girmemeleri ve gözetim altında olmaları gerektiğini dile getiriyor.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading