Yandex Metrica

Sitede Ara

Çocuğunuz müziğin gücünü keşfetsin! Müzik hayal gücünü besler, iletişimi güçlendirir!

Çocuğunuz müziğin gücünü keşfetsin! Müzik hayal gücünü besler, iletişimi güçlendirir!

Hamilelere yönelik uzman tavsiyelerinden belki de en keyiflisi müzik dinlemek. Hem keyifli hem sağlıklı çünkü annenin müzik dinlerken salgıladığı endorfin hormonu bebeği de mutlu ve huzurlu hissettirir. Doğumdan sonra ve büyüme çağında da müzik çocukların hayatından hiç eksik edilmemeli.

Sağlık

23.01.2024, 19:26

Müzik dinlemek çocuk gelişiminde ne gibi etkilere sahiptir? Hamilelik döneminde neden müzik dinlenmeli? İşte cevaplar...

Ruhun gıdası olarak tanımlanan müzik, dinleyen insan rahatlatır ve salgılanan endorfin hormonu sayesinde kişi kendisini mutlu hisseder. 

Ten teması başarıyı etkiliyor! Basketbol maçı analiz edildi Ten teması başarıyı etkiliyor! Basketbol maçı analiz edildi Haberi Görüntüle

HAMİLELİKTE MÜZİK DİNLEMEYİ İHMAL ETMEYİN!

Hamilelikte annenin müzik dinlemesi de, salgılanacak endorfin hormonu sayesinde bebeğin mutlu ve huzurlu olmasını sağlar. Hamilelikte dinlenen müzik, özellikle bebeğin duygusal gelişimine katkı sağlar, anne ile bebek arasında olumlu bir bağ kurulmasına yardım eder. 

Sadece hamilelikte değil, doğum sonrası da çocuğa müzik dinletilmeli. 1-2 yaşından itibaren sesleri taklit etmeye başlayan çocuğunuzun müziğe ilgisini de ilk defa bu yaşlarda fark edebilirsiniz. Müzik duyduğunda el çırpma, ritim tutma ve benzer sesler çıkarma gibi tepkiler müziğin çocuğunuz üzerindeki ilk etkisi.

Müzik çocuğunuzun tüm gelişim alanlarına olumlu etki eden, onun estetik bir bakış açısı kazanmasının yanı sıra işitsel zekasının da artmasını sağlayan önemli bir araç. Yapılan araştırmalar bebeklikten itibaren müzik ile desteklenen çocukların akademik başarılarının daha yüksek, beyin gelişimlerinin daha hızlı olduğunu gösteriyor. Aynı şekilde müzik sayesinde çocuğun kendini ifade etme becerilerinde de hızlı bir gelişim gözleniyor. Sözlerin ritimle birleşmesi çocukların daha kolay öğrenmesini sağlıyor.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

RİTİM DUYGUSU GELİŞİR, HAYAL GÜCÜ GELİŞİR

Yaratıcılık ve hayal gücünü destekleyen müzik aynı zamanda çocuğunuzun rahatlamasını ve kendini doğru şekilde ifade etmesine yardım eder.
Müzik dinleyen çocuklarda ritim duygusu gelişir, işitsel olarak daha kolay algılamaya başlar. Seslere karşı duyarlılıkları artar. 

Dikkat, konsantrasyon, matematik becerileri gibi alanlarda müziğin olumlu etkileri vardır.
Çocuğun sosyalleşmesine ve arkadaş grubuna dahil olmasına aracılık eder. Çocuğunuz müzik sayesinde duygularını daha rahat ifade eder. Müzikli oyunlar yoluyla pek çok kavram çocuğa kolaylıkla öğretilebilir.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

BIRAKIN ÇOCUĞUNUZ MÜZİĞİ KEŞFETSİN

Yatmadan önce ninni dinlenmesi, ses çıkaran aletleri çocuğun incelemesine, bu aletlerle çeşitli sesler çıkarmasına fırsat verilmesi, birlikte şarkı söylenmesi, etkinlik yaparken arka fonda çocuğunuzun gelişimini destekleyici müzikler çalması, çocuğunuzun seslere verdiği tepkileri gözlemleyerek sevdiği ve ilgi duyduğu müziklerin fark edilmesi müzik becerilerini geliştirecek ve destekleyecek basit etkinliklerden bazıları.

Öte yandan çocuğunuzun bir müzik aleti çalması, küçük ve büyük motor becerilerini geliştirmesine büyük katkı sağlar. Olumsuz duygularını olumlu bir şekilde yansıtır. Bir müzik aletine ilgi duyuyorsa 3 yaşından itibaren yönlendirmeniz uygun olacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading