Yandex Metrica

Canan Karatay uyardı! Sağlıklı bir yaşam için 5G'den uzak durun!

Canan Karatay uyardı! Sağlıklı bir yaşam için 5G'den uzak durun!

Sağlıklı beslenme konusunda çok tartışılan açıklamalar yapan Prof. Dr. Canan Karatay halka, mineralli tuz, yumurta ve tereyağı ile ilgili yıllarca yalanlar söylendiğini dile getirdi. Cumhuriyet'e röportaj veren Karatay, gıdanın en büyük silah olduğunu söyledi ve uzak durulması gereken 5G'yi sıraladı.

Sağlık

23.04.2024, 11:10

Prof. Dr. Canan Karatay'ın bahsettiği uzak durulması gereken 5G nedir? Mineralli tuz sağlıklı mı? İşte cevaplar...

Geçtiğimiz günlerde 'süper besin' diye nitelendirdiği yumurta için "günde 10 tane yiyebilirsiniz" diyen Prof. Dr. Canan Karatay, Cumhuriyet'e konuştu. 

İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı Haberi Görüntüle

GIDA EN BÜYÜK SİLAHTIR

Gıdanın en büyük silah olduğunu söyleyen Karatay, yıllarca yumurta, tereyağı, zeytinyağı, kırmızı et gibi gıdaların zararlı olduğunun söylendiğini, aslında bunun bilimsel bir bakış açısı olmadığını atardı.

Amerikalı diplomat Henry Kissinger'in "Gıda en büyük silahtır. Bir ülkeyi ele geçirmek istiyorsanız gıdasını ele geçireceksiniz.” sözünü hatırlatan ünlü doktor, ülkemizin zeytin cenneti olduğunu kaydetti. Karatay, "Zeytin stratejik bir bitkidir, sağlık için de ülkeler için de. Tıp tarihindeki en büyük yalanlardan birisi, 'Yediğiniz yağlar kalp krizi yapıyor, o yüzden bitkisel yağ yiyeceksiniz' denilip margarinlerin öne sürülmesiyle başladı." ifadesini kullandı.

Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Haberi Görüntüle

MİNERALLİ TUZ TANSİYON YÜKSELTMEZ

Karatay, mineralli tuzun çok önemli olduğunu, bunun eksikliği durumunda hücrelerin çalışmaz duruma geleceğini söyledi, "Minerallerle yüklü kristal kaya tuzu asla tansiyonu yükseltmez. Tam tersi, tuzsuz kalan bedenin tansiyonu yükselir. Tansiyonu yükselten şekerdir ve insülin hormonudur. O yüzden şeker en tatlı zehirdir diyorum." şeklinde konuştu.

Peki şeker bağımlılığı diye bir şey gerçekten var mı? Karatay bu konuyla ilgili şunları kaydetti:
"Bağımlılık, metabolizma bozukluğu ve bütün hormonal dengenin bozulduğunun göstergesi. Şeker hastalığının ne olduğu İngiltere’de 19. yüzyılda bile biliniyordu. O dönemde şeker zenginlerin elde edebildiği bir şeydi. İtibar gösterisiydi. Ancak o zaman yapılan araştırmalar sümen altı edildi. Bunun yerine “Kolesterol kalp krizi yapıyor” denildi. İnsan bedeninde 400 tür hormon, enzim var. Hepsini kenara atıp “Al sana kolesterol ilacı” demek akla yatıyor mu?"

Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne söylüyor? Bor insan sağlığına zararlı mı? Hangi gıdalarda bor var? Bor kansere yol açar mı? Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne... Haberi Görüntüle

5G'DEN UZAK DURUN!

Karatay sağlıksız olması gerekçesiyle uzak durulmasında fayda olan 5G'yi de sıraladı. "GDO, Glifosat, Glikoz, Glutamin ve Gluten" içeren besinlerin tüketilmemesi gerektiğini dile getirdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading