Yandex Metrica

Büyük oyun! Maymun çiçeği virüsünde korkutan veri

Büyük oyun! Maymun çiçeği virüsünde korkutan veri

Maymun çiçeği virüsündeki yeni veriler, dünya genelinde tedirginliğe neden oldu. Artan vaka sayısıyla beraber verilerdeki ilginç veriler, yeni salgının boyutunu gözler önüne serdi. Vakalar 92 ülkede görüldü ve hasta vakaların neredeyse tamamının erkek olması dikkat çekti.

Sağlık

23.01.2024, 19:41

Maymun çiçeği virüsü, 92 ülkede görüldü. Vaka sayısının 35 bini aştı. Maymun çiçeğinde neredeyse tüm vakalarının erkek olması yeni bir sağlık operasyonunu akıllara getirdi.

DSÖ, maymun çiçeği virüsü, Covid-19 ve diğer küresel sağlık tehditlerine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, dünyada görülen maymun çiçeği vakalarının neredeyse tamamının erkek olduğu bildirildi.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

MAYMUN ÇİÇEĞİ 92 ÜLKEDE GÖRÜLDÜ 

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, maymun çiçeği virüsünün 92 ülkede görüldüğü ve dünya genelindeki vaka sayısının 35 bini aştığını belirterek, 12 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini aktardı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), maymun çiçeği virüsü, Covid-19 ve diğer küresel sağlık sorunlarını görüşmek ve kamuoyuna bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenledi. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, maymun çiçeği virüsünün şu ana kadar 92 ülkede görüldüğünü ve dünya genelindeki vaka sayısının 35 bini aştığını belirterek, 12 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini aktardı.

Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Haberi Görüntüle

"NEREDEYSE TÜM VAKALAR ERKEK”

Maymun çiçeği virüsü vakalarının neredeyse tamamının erkeklerden oluştuğuna dikkat çeken Ghebreyesus, "Neredeyse tüm vakalar, erkeklerle birlikte olan erkekler arasında bildirilmeye devam ediyor. Sağlığı ve insan haklarını korumak, bu topluluklara özel hizmetler ve bilgiler tasarlamak ve sunmak tüm ülkeler için önemini koruyor. Tüm ülkeler için birincil odak noktası, maymun çiçeği hastalığına hazır olduklarından emin olmak ve risk azaltma önlemleri dahil olmak üzere etkili halk sağlığı araçlarını kullanarak bulaşmayı durdurmak olmalıdır" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading