Yandex Metrica

Bu yaz sivrisinek kabusu yaşamayacaksınız! İşte sivsinekleri anında uzaklaştıran yağlar

Bu yaz sivrisinek kabusu yaşamayacaksınız! İşte sivsinekleri anında uzaklaştıran yağlar

Sivrisinekler yaz aylarında insanların korkulu rüyası oluyor. Buna karşı bazı ilaçlar ve spreyler kullanılsa da bu ürünler uzun vadede çeşitli hastalıklara yol açabiliyor. Uzmanlar bazı sabun ve yağların bu canlıları uzaklaştırmada etkili olduğunu vurguluyor. Peki hangi yağlar sivrisinek kabusunu bitirebilir?

Sağlık

23.01.2024, 20:56

İlkbahar ve yaz aylarında insanların kabusu olan sivrisinekler sebep oldukları kaşıntıyla hayatı zehrediyor. Buna karşı piyasada çok fazla sinek ilacı var ama onlar da içerdikleri kimyasallar sebebiyle faydadan çok zarara yol açıyor. 

Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Haberi Görüntüle

SİVRİ SİNEK İLAÇLARI HASTALIKLARA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Uzmanlara göre sivrisinek kovucu bu spreylerin çoğunda DEET isimli toksik bir kimyasal bileşen kullanılıyor. Bir nevi tarım ilacı olan bu kimyasal “Körfez Savaşı Sendromu” olarak isimlendirilen gizemli bir hastalığa zemin hazırlıyor. Sinek kovucu spreyler ve böcek ilaçları alerjik reaksiyonlar, nöbetler, küçük çocuklarda kalıcı beyin hasarları, kanser, hafıza ve öğrenme güçlüğüne yol açıyor.

Oysa bu canlıları uzaklaştıran doğal yöntemler var. Yapılan araştırmalara göre sabunlardan çıkan aromalar sinir bozucu böcekler için bir çekim merkezi. Çalışma, bazı sabunların kokusunun sivrisinekleri uzaklaştırdığını gösteriyor. 

Bu sonuçlar, sabunlar ve her kişinin benzersiz koku profili arasındaki etkileşimlerin bir sonucu olarak farklı kişiler arasında farklılık gösterdi.

Araştırmacılar, dört farklı marka sabunla yıkanmadan önce ve sonra dört gönüllünün kimyasal kokularını inceledi. Erkek sivrisinekler yalnızca bitki nektarı ile beslenirken, dişiler yalnızca çiftleşmeden sonra kanla beslendiklerinden, araştırma için yalnızca yakın zamanda çiftleşmiş sivrisinekleri kullandılar.

Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar şeker isteğini bitirecek formülü açıklıyor Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar... Haberi Görüntüle

Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı üretim üssü olacak! Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı... Haberi Görüntüle

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞLI SABUN KULLANILABİLİR

Böcek bilimci David Price, araştırma neticesine göre özellikle içinde hindistan cevizi yağı bulunan sabunları öneriyor. Hatta bu yağın kendisinin kullanılması da sivrisinekleri uzaklaştırabiliyor. 

Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Haberi Görüntüle

HANGİ YAĞLAR SİVRİSİNEKLERİ UZAKLAŞTIRIR? 

Öte yandan lavanta yağı, karanfil yağı, İdris otu yağı, okaliptüs yağı, ıtır yağı, fesleğen ve biberiye yağının da sivrisinekleri kovduğu bilimsel olarak kanıtlanmış durumda. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading