Yandex Metrica

Bu içecek soğuğa karşı iç ısınızı yükseltecek! Sarımsak, zencefil ve limon kabuğu...

Bu içecek soğuğa karşı iç ısınızı yükseltecek! Sarımsak, zencefil ve limon kabuğu...

Soğuk kış aylarının gelmesiyle birlikte hastalıklar da arttı. Üşütmeye bağlı olarak ortaya çıkan gribal enfeksiyonlara karşı bağışıklığı güçlü tutmak ve iç sıcaklığı artırmak gerekiyor. Bazı gıda maddeleri ise vücut ısısını yükseltmede hayli etkili. Zencefil listenin en başında.

Sağlık

23.01.2024, 20:14

Kış aylarında hastalıklar artıyor. Sıcak iç mekandandan soğuk bir bahçeye çıktığınızda hasta olmanız muhtemel. Mevsimin bu döneminde, size çok ihtiyaç duyduğunuz sıcaklığı sağlayabilecek yiyecekleri tüketmek çok önemli.

Hastalıklara karşı etkili birkaç gıda maddesini bir araya getirmek sadece gribe karşı koruma sağlamaz, aynı zamanda düzenli aralıklarla içildiğinde, kalp sağlığını iyileştirir.

Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız 8 yiyecek Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız... Haberi Görüntüle

ZENCEFİL

Kış mevsimi söz konusu olduğunda zencefilin en iyi dostunuz olduğu söylenir. Termojenik özelliklere sahip olan zencefil,
soğuk havalarda vücutta ısı üretilmesine yardımcı olur. Smoothie'lere, pişmiş sebzelere ve farklı çay türlerine dahil edilebilir. Ayrıca, antibakteriyel ve antiinflamatuar özelliklere sahip.

Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar şeker isteğini bitirecek formülü açıklıyor Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar... Haberi Görüntüle

SARIMSAK

Sarımsak, yiyeceklerin tadını mucizevi bir şekilde değiştirebilen sihirli yiyeceklerden biridir. Bağışıklığı artıran besinler açısından zengindir ve kan dolaşımını iyileştirirken kolesterolü düşürmeye de yardımcı olabilir. 

Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler varsa uzak durun Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler... Haberi Görüntüle

LİMON KABUĞU

Limon ve kabuğuu ise bağışıklığı artırırken sizi bakteriyel ve viral enfeksiyonlara yakalanmaktan kurtarabilir. Özellikle kabukları C vitamini ve lif ile kaynağı olan limon kabuğu, kanser riskini düşürürken bağışıklık ile birlikte kalp sağlığını geliştirmeye yardımcı olur.

Tüm bu sayılan yiyecekleri birleştirip tüketmek ise adeta iksir etkisi yaratıyor. Tek yapmanız gereken iki limonun kabuğunu rendelemek ve birkaç sarımsağı zencefille ezmek. Ezdikten sonra bu karışımı yaklaşık 2-3 bardak suya ekleyin. Suyu 3-5 dakika kaynatın. Daha sonra içeceği soğumaya bırakın. Ardından düzenli aralıklarla tüketin. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading