Yandex Metrica

Bayat balık nasıl anlaşılır? Hangi mevsimde hangi balık olur? Bunları mutlaka aklınızda tutun

Bayat balık nasıl anlaşılır? Hangi mevsimde hangi balık olur? Bunları mutlaka aklınızda tutun

Omega 3, kaliteli proteinler, vitamin ve mineral yönünden zengin olan balık, besin değeri bakımından çok önemli bir yere sahip. Mevsiminde tüketilen balık vücuda sayısız fayda sağlıyor. Peki hangi ayda hangi balık tüketilmeli?

Sağlık

26.04.2024, 23:54

Balık yemenin faydaları nelerdir? Hangi ayda hangi balık tüketilmeli? Balık alırken nelere dikkat etmeli? En sağlıklı pişirme yöntemi nedir? İşte cevaplar...

Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı kremden daha etkili! Zeytinyağı ile karıştırıp yemek gerekiyor Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı... Haberi Görüntüle

BALIKTA OLMAYAN VİTAMİN YOK

Vitamin ve mineral bakımından çok zengin olan balık, kırmızı et ve tavuk etine göre daha az düzeyde yağ ve doymuş yağ içeriyor. Folik asit, fosfor, kalsiyum, iyot ve selenyum içeren balığı mevsiminde tüketmek çok önemli.

OCAK
Ocak ayında yenebilecek balıklar uskumru, lüfer, palamut ve istavritken, çinekop, tekir, kefal, kırlangıç da ocak ayında balıkçıların ağlarına en çok takılan balıklardan. 
 
ŞUBAT
Kalkan mevsiminin başlangıcı ise Şubat ayı. Yine tekir, gümüş, hamsi, izmarit, kalkan, mersin, torik, kefal, levrek de bu ayın balıklarından.

MART
Yine gümüş, izmarit, mezgit, kalkan, kaya balığı, mezgit, kefal, levrek, yayın balıkları Mart ayının en bol bulunan ve lezzeti en yüksek balıklarından birkaçı. 

NİSAN
Gümüş, izmarit, kalkan, mersin, levrek, kefal, kaya balığının yanı sıra  barbun ise Nisan ayında sıkça tezgahlarda yer alır. 

MAYIS
Mayıs ise deniz canlıları ve balıklar açısından çok zengin çeşitlilik gösteren bir ay. Barbun, istakoz, levrek, tekir, dil balığı, pavurya, kılıç, kırlangıç, karides, iskorpit mayıs ayında rahatlıklar tüketilebilir.

HAZİRAN
Haziran ayında, mercan, akya, kaya balığı, mersin, orkinos, orfoz ve sardalya, sağlık için mutlaka tüketilmesi gereken balıklardan bazıları. 

TEMMUZ
Sardalya, çinekop, sarıağız, akya, orkinos, kaya balığı, trança, sinarit temmuz ayında bolca bulunuyor ve bu ayın en lezzetli balıkları.

AĞUSTOS
Ağustos'ta ise çinekop, sarıağız, sinarit, kaya balığı, orkinos, sarıkanat en lezzetli hale geliyor. Yine istavrit bolca bulunuyor. 

EYLÜL
Kılıç ve sardalya balıkları Eylül ayında hala çok lezzetli oluyor. Lüfer, kolyoz, izmarit, barbun, çinekop, çipura, uskumru, kılıç ve kırlangıç da eylül ayında çok bol avlanıyor.

EKİM
Ekim ayı, balık sezonunun en canlı aylarından biri. Barbunya, çipura, kılıç, levrek, lüfer, tekir, sardalya, palamut, orfoz, traça bu ayda çok lezzetli. Özellikle palamutun en lezzetli zamanı bu ay. 

KASIM
Torik akışının en yoğun olduğu zaman olan Kasım'da lüfer, palamut, orfoz, sarıağız, tekir, torik, uskumru, kefal, sazan ve yayın çok lezzetlidir. 

ARALIK
Aralık'ta ise uskumru, lüfer, palamut, torik çok lezzetlidir. Özellikle tekir bolca avlanır ve hamsinin de tam lezzetli olduğu zamandır.

Sütyeninizi çıkarmadan yatıyorsanız bir kez daha düşünün! 14 saatten fazla sütyen takanlarda... Sütyeninizi çıkarmadan yatıyorsanız bir kez daha düşünün! 14 saatten fazla... Haberi Görüntüle

BAYAT BALIK NASIL ANLAŞILIR? 

Lens kullanırken bunu asla unutmayın! Gözü kör ediyor! İşte lensi yanlış kullanmanın hiç bilmediğiniz sonuçları Lens kullanırken bunu asla unutmayın! Gözü kör ediyor! İşte lensi... Haberi Görüntüle

Balık alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Avlandıktan bir süre sonra tazeliğini kaybeden balıkların taze olması çok büyük önem taşıyor. Bunu da balığın gözlerine bakarak anlamak mümkün. Çünkü taze balığın göz bebekleri dışa doğru bombelidir, bayat balığın göz bebekleri ise çökmüş donuk ve mattır. Taze balığın üzerine elinizi bastırıp çektiğinizde bir iz oluşmaz fakat bayat balığın üzerine elinizi bastırıp çektiğinizde iz kalır, balık eski şekline dönemez.

Kum torbasıyla ilgili şaşırtan sonuç! Yumruklamak meğerse... Kum torbasıyla ilgili şaşırtan sonuç! Yumruklamak meğerse... Haberi Görüntüle

KIZARTMA MI YOKSA FIRIN MI?

Balığı pişirme yöntemi ise sağlık açısından çok büyük önem arz ediyor. İçeriğindeki sağlıklı yağların bozulmaması ve fazla yağ tüketiminden kaçınmak için balığı yağda kızartmak yerine haftada en az iki kez fırında, ızgara veya buğulama olarak tüketmek gerekiyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading