Yandex Metrica

Artış gösteren grip vakaları için aşı uyarısı yapıldı

Artış gösteren grip vakaları için aşı uyarısı yapıldı

Ege Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Üyesi Doç. Dr. Feyza Umay Koç, Türkiye’de geçen yıl ve bu yılın kış aylarında grip vakalarında yaşanan artışlara dikkati çekti. Yaklaşan grip sezonu için uyarı yaptı.

Sağlık

23.01.2024, 19:45

Ege Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Üyesi Doç. Dr. Feyza Umay Koç, "Özellikle okulların açılmasıyla birlikte çocukların gribe karşı korunması ve bulaşın önlenmesi için grip aşılarının yaptırılması büyük önem taşıyor." sözlerini kullandı.

O burçtaki kadınlar jinekolojik sorunlar yaşayacak! Yengeçler solunum sıkıntısı çekebilir! İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? O burçtaki kadınlar jinekolojik sorunlar yaşayacak! Yengeçler solunum sıkıntısı çekebilir!... Haberi Görüntüle

"GRİP VAKALARI ARALIK VE OCAKTA ZİRVE YAPACAK"

Kurumdan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Koç, Türkiye’de geçen sezonda kasım ayı itibarıyla görülmeye başlayan grip vakalarının aralık ve ocak aylarında zirveye ulaşarak tüm sezon boyunca görülmeye devam ettiğini söyledi. Koç, hem Türkiye’den hem de Avrupa’dan alınan numunelerin grip pozitiflik yüzdesinde 2020-2021 grip sezonuna göre ciddi bir artış olduğuna dikkat çekti.

Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Haberi Görüntüle

GRİP ATAK HIZI ÇOCUKLARDA DAHA YÜKSEK

Gripte atak hızının erişkin kişilerle karşılaştırıldığında çocuklarda daha yüksek olduğuna dikkati çeken Koç, "Türkiye’de geçtiğimiz sezonda görülen grip vakalarının büyük çoğunluğu, hastalığın toplumda yayılmasında ciddi bir risk oluşturan okul öncesi ve okul çağındaki çocuklarda görülmüştür. Bu nedenle, özellikle okulların açılmasıyla birlikte çocukların gribe karşı korunması ve bulaşın önlenmesi için grip aşılarının yaptırılması büyük önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak! Karar Resmi Gazete'de: İşte istihdam edilecek alanlar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak! Karar Resmi Gazete'de: İşte... Haberi Görüntüle

"TEDBİRLER AZALDIĞI İÇİN VAKALARDA ARTIŞ YAŞANABİLİR"

Dr. Feyza Umay Koç, birçok ülkede Kovid-19 kısıtlamalarının kalkması ve hijyen önlemlerinin azalmasıyla beraber bu yıl grip vakalarında artış yaşanabileceğini söyledi. Bu durumun önüne geçmek için aşılamanın gerekli olduğunu söyleyen Koç, grip aşısının Türkiye’de Eylül 2022 itibarıyla ulaşılabilir olacağını belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading