Yandex Metrica

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın dönüşü bir kez daha ertelendi

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın dönüşü bir kez daha ertelendi

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Dragon'un dönüşü hava durumunun hala uygun olmaması nedeniyle tekrar ertelendi. Dünya'ya dönüş yolculuğu ise 12 saat sürecek.

Neler Oldu

09.02.2024, 17:43

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 görev ekibinin dünyaya dönüşleri, Florida'daki elverişsiz hava koşulları nedeniyle bir kez daha ertelendi.,

SpaceX, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılışının ertelendiğini duyurdu.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 farklı seçenek var En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 farklı... Haberi Görüntüle

''HAVA KOŞULLARIN I İZLEMEYE DEVAM''

Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Florida kıyılarında devam eden elverişsiz hava koşulları nedeniyle Dragon, salı günü Uzay İstasyonu'ndan ayrılma işlemine ara veriyor. Uzay aracı ve Ax-3 mürettebatı sağlıklı durumda ve ekipler bir sonraki kenetlenme fırsatı için hava koşullarını izlemeye devam edecek."

Hatırlanacağı üzere Axiom Space, aralarında ilk Türk astronot Gezeravcı'nın da bulunduğu Ax-3 ekibi için hazırlanan veda törenini canlı yayımladı.

Akdeniz'deki gövde gösterisi Yunan medyasını rahatsız etti: Eyvah Türkler Akdeniz'deki gövde gösterisi Yunan medyasını rahatsız etti: Eyvah Türkler Haberi Görüntüle

''GURUR DUYUYORUM''

Dün düzenlenen veda töreninde konuşan Alper Gezeravcı "Gurur duyduğumuz tarihimizin devamı niteliğinde adım attığımız yeni Türkiye Yüzyılı'nda icra ettiğimiz Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevini gerçekleştirmiş olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum." dedi.

Bir iki üç değil binlerce yüzen tank denize indi! Körfez kıskaca alındı: Ada teslim bayrağını çekebilir Bir iki üç değil binlerce yüzen tank denize indi! Körfez... Haberi Görüntüle

''ÜLKEME MİNETTARIM''

Gerçekleştirdikleri bu görevin geleceğin teminatı gençler için ilham verici bir başlangıç olmasını dileyen Gezeravcı, "Bu bir hikayenin başlangıç noktasıydı, bir yere varış noktası değil. Bundan sonraki yolumuz tüm milletimize hayırlı uğurlu olsun. Ülkeme, Türkiye Cumhuriyeti'ne de onurlu yüzüncü yıl dönümünde insanlı uzay misyonuna adım atmak için verdikleri cesur ve azimli karar için çok minnettarım." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Neler Oldu


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading