Yandex Metrica

Koşun kombileri kısın! Dogalgaza dev zam gelecek! O tarihten itibaren faturalar cep yakacak

Koşun kombileri kısın! Dogalgaza dev zam gelecek! O tarihten itibaren faturalar cep yakacak

Şubat ayının sonlarına doğru havalar tekrar soğumaya başlarken, vatandaşların üzecek haber doğalgaz faturalarından gelecek. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, o tarihten itibaren  doğalgaz faturaları 150 TL artacak.

Ekonomi

23.03.2024, 20:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde geçtiğimiz yıl Karadeniz'de keşfedilen doğalgazın şerefine müjdelenen bir yıl boyunca her haneye ücretsiz 25 metreküp doğalgazda sona yaklaşılıyor. 1 yıl boyunca devlet tarafından karşılanan 25 metreküp doğalgaz artık vatandaşın faturalarına yansıyacak.

353,8 milyon dolarlık sipariş: ASELSAN yeni sözleşmeye imza attı 353,8 milyon dolarlık sipariş: ASELSAN yeni sözleşmeye imza attı Haberi Görüntüle

DOĞALGAZ FATURASINDA 150 TL ARTIŞ OLACAK

Karadeniz'de çıkan doğalgazı vatandaşlar ile paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yayımlanan ve tüm Türkiye'deki haneleri ilgilendiren karar doğrultusunda aylık 25 metreküp doğalgaz bedeli Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanıyordu. Uygulamanın hangi tarihe kadar geçerli olduğu merak edilirken geçtiğimiz günlerde açıklama geldi.

Üsküdar'da yaşayanlara müjde! Aylık 5 BİN TL anında hesabınıza yatacak Üsküdar'da yaşayanlara müjde! Aylık 5 BİN TL anında hesabınıza yatacak Haberi Görüntüle

O TARİHTEN İTİBAREN FATURALARA YANSIYACAK

Cumhurbaşkanlığı seçimlerimden önce açıklanan ve hayata geçirilen uygulama 31 Mart seçimleri de dikkate alınarak bir yıl süreyle uzatıldı. Mevcut doğalgaz fiyatları üzerinden yaklaşık 150 TL'lik bir tutara denk gelen 25 metreküp doğalgaz bedeli 1 Mayıs 2024 tarihi itibariyle faturalara yansımaya başlayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading