Yandex Metrica

Ramazan ayında camilerin minarelerine asılan ışıklı yazı nedir?

Ramazan ayında camilerin minarelerine asılan ışıklı yazı nedir?

Ramazan ayının gelmesiyle Müslümanları heyecan kapladı. Oruç tutma, sahura kalma, iftar yapma gibi kendine has özellikleri bulunan Ramazan ayında camilerin minarelerin arasına ışıklı yazılar da asılır. Vatandaşlar bu ışıklı yazının ne olduğunu internette araştırıyor. Peki Ramazan ayında camilerin minarelerine asılan ışıklı yazı nedir?

Yaşam

08.04.2024, 23:04

Ramazan ayı manevi havasıyla tüm yurdu sardı. Ramazan'ın gelmesiyle camiler de ışıklı yazılarla, Müslümanlar oruçla manevi olarak süslenir. Vatandaşlar internette "Ramazan ayında camilerin minarelerine asılan ışıklı yazı nedir?" araması yapmaya başladı. Peki Ramazan ayında camilerin minarelerine asılan ışıklı yazı nedir?

Kaya Çilingiroğlu 'Sen Feraye'yi nereden tanıyorsun?' demişti! Hülya Avşar aldatma itirafına ilk kez cevap verdi! Kaya Çilingiroğlu 'Sen Feraye'yi nereden tanıyorsun?' demişti! Hülya Avşar aldatma... Haberi Görüntüle

RAMAZAN AYINDA CAMİLERİN MİNARELERİNE ASILAN IŞIKLI YAZI NEDİR?

On bir ayın sultanı olan Ramazan ayında, kandillerde ve dini bayramlarda camilerin minareleri arasına ışıklı iplerle yazılan yazılara mahya denir. Eskiden kandillerle yapılan mahyalar günümüzde elektrikli ampullerle yapılır. Geceleri yanan mahyalarla Ramazan ayı tamamlanır. 

Mahyalarda yaklaşık olarak 200 üzerinde ampul kullanılır. Böylelikle öğüt verici ya da anlamlı sözler yazılan mahyalarla Müslümanlara nasihatlar verilmiş olur.

18 Nisan Adana Ferhat Göçer konseri saat kaçta başlayacak? Konser nerede yapılacak? 18 Nisan Adana Ferhat Göçer konseri saat kaçta başlayacak? Konser... Haberi Görüntüle

MAHYACILIK İLK NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Tarihte ilk mahya Sultan 1. Ahmed döneminde uygulanıldı. On dördündüncü Osmanlı padişahı olan 1. Ahmed ilk mahyayı kendi adını verdiği Sultanahmet Cami'nde kullandı. Hazırlanan mahya, 1616 senesinde hattat Hafız Kefevi tarafından Sultanahmet Cami'ne asıldı. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0


Loading