Yandex Metrica

Yunanlar geri adım attı: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis yarın görüşecek!

Yunanlar geri adım attı: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis yarın görüşecek!

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 13 Mayıs'ta Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek. Görüşme sürecinde Yunan adalarına vize süreci, düzensiz göç konuları gündemde olacak.  

Gündem

21.05.2024, 21:39

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, 13 Mayıs'ta Ankara'yı ziyaret edecek. Gerçekleşecek olan ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşmede ekonomi, adalara vize süreçi ve düzensiz göç konuları gündemde olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Ankara'yı yarın ziyaret etmesi planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan'I son ziyareti sırasında imzalanan Dostane İlişkiler ve İyi Komşuluk Hakkında Atina Bildirgesi kapsamında iki ülkenin barış içinde yaşama konusunda kararlı olduğu vurgulanmıştı.

Bakan Tunç'tan İzmir'deki elektrik akımı faciasına ilişkin açıklama: 'Sorumluların gözünün yaşına bakmayacağız' Bakan Tunç'tan İzmir'deki elektrik akımı faciasına ilişkin açıklama: 'Sorumluların gözünün... Haberi Görüntüle

ORTAK EYLEM PLANI'NIN DEVAM ETTİRİLMESİ PLANLANIYOR

Diplomatik kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre gerçekleşecek olan ziyaret sırasında başta ekonomi olmak üzere ulaştırma, bilim teknoloji tarım, turizm, sağlık ve beşeri ilişkiler gibi çeşitli alanlarında iş birliğinin olumlu yönde devam etmesi adına Ortak Eylem Planı'nın devam ettirilmesi amaçlanıyor.

Türkiye ile Yunanistan'ın 6 milyar dolara yaklaşan ticaret hacminin, 10 milyar dolara çıkarılmasına yönelik adımların atılması bekleniyor. Görüşmede ek olarak ekonomik anlamda her iki ülkeden önde gelen iş adamlarının yeni kurulacak olan Ortak İş Konseyi çatısı altında birleşmesi bekleniyor.

Yeşilçam'ın usta ismi Yıldırım Yanılmaz hayatını kaybetti Yeşilçam'ın usta ismi Yıldırım Yanılmaz hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

YUNAN ADALARINA VİZE SÜRESİ UZAYACAK MI?

Türk vatandaşlarının 10 Yunan adasına seyahatlerinde 30 Mart tarihinden itibaren uygulanan kolaylaştırılmış vize prosedürünün devam ettirilmesi bekleniyor.

Batı Trakya Türk Azınlığı ile Rodos, İstanköy ve Selanik'teki Türkleri ilgilendiren konuların gündeme getirilmesi öngörülüyor.

Cobra Kai 6. sezon 6. bölüm ne zaman? Cobra Kai 7. sezon ne zaman çıkacak? Cobra Kai 6. sezon 6. bölüm ne zaman? Cobra Kai... Haberi Görüntüle

DÜZENSİZ GÖÇ İLE ORTAK MÜCADELE

Türkiye ve Yunanistan'ın düzensiz göç ile ortak mücadele, bu alandaki iş birliği konularının ele alınması bekleniyor. İsrail-Filistin çatışması başta olmak üzere bölgesel gelişmelerle ilgili Türkiye tarafından görüşlerin aktarılması bekleniyor.

İslami değerlere ve Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yapan şüpheli yakalandı İslami değerlere ve Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yapan şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

MİÇOTAKİS: TÜRK HALKINA BORÇLUYUZ

Miçotakis, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen Aralık ayında Atina'ya yaptığı ziyarete karşılık verme fırsatına sahip olacağım için gerçekten çok mutluyum. Daimi diyaloğumuzun ilerleyişini gözden geçireceğimiz düzenli toplantılar gerçekleştirmeye karar verdik. Bu nedenle ziyaretim, son birkaç ayda ilişkilerimizde kaydettiğimiz ilerlemeyi değerlendirmek ve aynı zamanda ilişkileri geliştirme konusundaki kararlılığımızı yinelemek için bir fırsat olacak. Yunan-Türk ilişkileri karmaşıktır ve tarih ve duygularla doludur. Bu asla değişmeyecek. Değiştirebileceğimiz şey bakış açısıdır: İmkansız bir bulmacayı görmek yerine, pozitif bir gündem geliştirmeye odaklanmalı ve iki ülke ve halkları arasında işbirliği aramalıyız. Yapıcı bir yolda ilerlemeyi Yunan ve Türk halkına ve gelecek nesillere borçluyuz. Ve aynı bölgedeki liderler olarak bölgede çatışma değil, istikrarı sağlayıcı güçler olma sorumluluğumuz var. Bu kolay bir yol değil. Bu zor bir yol ve engeller olacaktır. Ancak ülkelerimizin eski liderleri çok daha zor koşullar altında başarılı olurken, neden bu çabayı göstermememiz gerektiğini anlamıyorum. İlişkilerin gelişmesi iki halkın ve bölgenin yararına olacaktır.'' ifadelerini kullandı.

Ankara- Atina arasındaki gerilimsiz dönem hakkında konuşan Miçotakis, ''En azından gerilimsiz bir dönemi Yunan ve Türk halkına borçluyuz, Özellikle küresel belirsizlik, polikriz ve daha geniş bölgede türbülans zamanlarında.

Ege ve Doğu Akdeniz'de deniz yetki alanlarının sınırlandırılması konusunda ilerleme sağlayamasak bile, anlaşmazlığımız medeni bir şekilde olmalı. Aynı zamanda halkları, insani bağlara teşvik ederek çok fazla potansiyeli açığa çıkarabiliriz.

İlişkilerimizde olumlu havayı koruyacağımızı ve Türk-Yunan ilişkilerini iki halkın yararına ileriye taşıyacağımızı umuyorum. Hem ikili hem de uluslararası düzeyde hem fikir olduğumuz hem de anlaşamadığımız konular var. Arkadaşlar bile her zaman aynı fikirde olmayabilir. Ancak bu, her zaman işbirliği ve sinerji aramanın önünde engel olmamalı.'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading