Yandex Metrica

Yunanistan'ın Adaları silahlandırmasına ses çıkarmayan ABD'den çifte standart itirafı! 'Amerikan menfaatlerine uygun davranıyoruz'

Yunanistan'ın Adaları silahlandırmasına ses çıkarmayan ABD'den çifte standart itirafı! 'Amerikan menfaatlerine uygun davranıyoruz'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Yunanistan'ın uluslararası anlaşmaları yok sayarak silahsız olması gereken Ege Adalarına çıkardığı ABD menşeili zırhlı araçlarının kullanım koşullarında ABD menfaatlerinin esas alındığı söyledi.

Gündem

23.01.2024, 22:13

Türkiye'nin ABD menşeili silahların Yunanistan tarafından Gayri Askeri Statüye sahip adalara çıkarmasına ilişkin ABD'ye yönelttiği protesto sonrasu konuyla alakalı açıklamada buunan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price Yunanistan ile Türkiye'ye ABD silahlarının kullanım koşulları için çifte standart uyguladıklarını kabul etti. 

İki ülkenin aralarındaki anlaşmazlıkları diplomatik yollarla çözme çağrısında bulunan Price, ülkelerin birbirinin sınırlarına saygı göstermesi gerektiğini belirterek bölgede gerilimi artıracak demeç ve eylemlerden uzak durulması gerektiğini belirtti. 

Başıboş köpekler dehşet saçmaya devam ediyor: Eskişehir'de adeta katliam yaptılar Başıboş köpekler dehşet saçmaya devam ediyor: Eskişehir'de adeta katliam yaptılar Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN İLE TÜRKİYE ARASINDA ÇİFTE STANDART UYGULADIKLARINI KABUL ETTİ 

Diğer yandan sözcünün ülkelerin kendi silahlarını nasıl konuşlandıracakları konusunda yorum yapmayacağını ifade etmesi sonrası gelen "Her silah tedarikinde kullanım koşulları olduğunu biliyoruz. Yunanistan’ın uluslararası anlaşmaları ihlal etmek üzere kullandığı ABD ekipmanı konusunda herhangi bir koşul yok mu?" sorusu üzerine ABD'nin çifte standart uyguladığını kabul etti. 

Price cevabında, "Dünya çapında müttefik ve ortaklarımıza sağladığımız güvenlik yardımlarını, silah sistemleri tedarikini her zaman yakından izliyoruz" diye konuştu. 

Mersin'de skandal: Bir grup halay çekerken PKK elebaşı Öcalan lehine sloganlar attı! Mersin'de skandal: Bir grup halay çekerken PKK elebaşı Öcalan lehine... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN S-400 KULLANMASINI NEDEN İSTEMİYORLAR?

ABD'nin ortaklara başta terörle mücadele olmak üzere ortak sınamalar ve ortak tehditlere karşı silah tedariki yaptığını belirten Price, sağlanan silahlara yönelik sürekli bir değerlendirme süreci olduğunu iddia etti. 

Bu açıklama sonrası başka bir gazeteci, "Silahlarını nereye konuşlandıracağı ülkelere kalmış bir şey ise Türklere neden S-400’leri konuşlandırmayın diyorsunuz?" sorusunu sordu.

Türkiye'den Yemen açıklaması! Taraflara 'barış ve istikrar' çağrısı Türkiye'den Yemen açıklaması! Taraflara 'barış ve istikrar' çağrısı Haberi Görüntüle

YUNAN İHLALİ SORUSUNA YANIT VEREMEDİ 

Price, 'Bunun sonuçlarını olacağını da açıkça ilettik' diye cevap verince ardından, "O zaman bunun akabinde gelecek mantıklı soru şu, ABD silahları (Yunanistan tarafından) ihlalde kullanılıyor. Bunun sonuçları olacak mı?" sorusu soruldu. 

Bu soruya yanıt veremeyen Price, her ülkenin kendi tercihini yapabileceğini fakat 'bazı uç örneklerin' sonuçların olacağını söylemekle yetindi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Donald Trump'a geçmiş olsun mesajı: Suikast girişimini şiddetle kınıyorum Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Donald Trump'a geçmiş olsun mesajı: Suikast girişimini şiddetle... Haberi Görüntüle

'ABD MENFAATİ NEYSE ONU UYGULARIZ'

"Kullanım koşulları bir ortağa uygulanıp diğerine uygulanmıyorsa, burada standart nedir? Bu koşulların standart mı çifte standart mı olduğunu nasıl takip edeceğiz?" sorusuna da Price, "Uyguladığımız standart Amerikan ulusal menfaatlerine uygun olan neyse odur." yanıtını verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading