Yandex Metrica

Yunanistan'ın oyunlarına rağmen Libya sözünü tuttu! 'Türkiye ile yapılan anlaşmasının arkasındayız'

Yunanistan'ın oyunlarına rağmen Libya sözünü tuttu! 'Türkiye ile yapılan anlaşmasının arkasındayız'

Libya'nın başkenti Trablus'daki bir mahkeme, 2022 yılı sonunda Türkiye ile Libya arasında imzalanan hidrokarbon anlaşmasını askıya aldı. Libya hükümeti ile görüşme yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya'nın hidrokarbon anlaşmasının arkasında olduğunu Türkiye'ye bildirdiğini aktardı.

Gündem

01.02.2024, 13:35

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya'da bir mahkemenin Türkiye ile yapılan hidrokarbon anlaşmasını askıya alması sonrası Libya hükümeti ile temasa geçti. Görüşme sonrası Libya hükümeti Türkiye ile yapılan anlaşmanın arkasında olduklarını belirtti. 

Tokat'ta korkutan deprem geriye hasar bıraktı! Depremin izleri sabahın ilk ışıklarıyla ortaya çıktı! Tokat'ta korkutan deprem geriye hasar bıraktı! Depremin izleri sabahın ilk... Haberi Görüntüle

TRABLUS MAHKEMESİ ANLAŞMAYI ASKIYA ALMIŞTI 

Libya Trablus'taki Temyiz Mahkemesi, 2022'nin sonunda Libya hükümetiyle Ankara arasında petrol ve gaz arama çalışmalarına ilişkin imzalanan enerji anlaşmasını askıya aldı. Kararın gerekçesine dair detay paylaşılmazken, Libya Hükümeti'nin itiraz hakkının olduğu belirtildi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılı etkinliği düzenlendi Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılı etkinliği düzenlendi Haberi Görüntüle

LİBYA ANLAŞMANIN ARKASINDA OLDUĞUNU SÖYLEDİ 

Konuyla alakalı açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya Ulusal Birlik Hükümeti'nin, hidrokarbon anlaşmasının arkasında olduğunu Türkiye'ye bildirdiğini açıkladı. Çavuşoğlu konuyla alakalı açıklamasında şu sözlere yer verdi: 

Hemen Sayın Dibeybe ile temasa geçtik. Mahkeme yürütmenin durdurulması kararı almış. Bu bir karar, nihai hüküm değil. Hükümet anlaşmanın arkasında ve gerekli çalışmaları yapıyorlar. Yakından takip edeceklerini söylediler.

Gıda ambalajlarının üzerine fiyat mı basılacak? Gıda ambalajlarının üzerine fiyat mı basılacak? Haberi Görüntüle

TÜRKİYE DARBECİ HAFTER YÖNETİMİNİ TANIMIYOR 

Diğer yandan Türkiye, Libya'da darbeci Hafter yönetimini değil, BM'nin meşru gördüğü Trablus merkezli Libya Ulusal Birlik Hükümeti'ni tanıyor. 

Faik Öztürk felç mi geçirdi? Faik Öztürk yoğun bakımda mı? Faik Öztürk felç mi geçirdi? Faik Öztürk yoğun bakımda mı? Haberi Görüntüle

2019 YILINDA DENİZ YETKİ SINIRI ANLAŞMASI İMZALANMIŞTI 

Türkiye ile Libya 2019 yılında deniz yetki anlaşmasını imzalamış, iki ülke arasındaki deniz sınırını bu anlaşmayla belirlemişti. 

2022 yılı sonundaki hidrokarbon anlaşmasıyla birlikte ise,  Türkiye, Libya'nın Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde (MEB) yani Libya kıta sahanlığında arama faaliyetleri gerçekleştirebilecekti.

16 ilde dolandırıcılara SİBERGÖZ darbesi! 63 şüpheli yakalandı 16 ilde dolandırıcılara SİBERGÖZ darbesi! 63 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN BM'YE ŞİKAYET ETMİŞTİ 

Türkiye ve Libya, hidrokarbon ve deniz yetki alanlarının sınırlandırılması mutabakatlarından duyduğu rahatsızlığı Birleşmiş Milletler'e (BM) ileten Yunanistan'a, "iki komşu ülkenin egemen kararlarına saygı duyması" çağrısı yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading