Yandex Metrica

YSK'dan açıklama: Olası iptal durumunda yenileme seçimleri 2 Haziran'da yapılacak

YSK'dan açıklama: Olası iptal durumunda yenileme seçimleri 2 Haziran'da yapılacak

Yüksek Seçim Kurulu, pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin bazı yerlerde iptal edilmesi durumunda yenileme seçimlerinin 2 Haziran Pazar günü yapılacağını açıkladı.

Gündem

01.04.2024, 07:31

Yüksek Seçim Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde bazı belediyelerdeki seçimlerin iptal edilmesi durumunda o seçim çevresinde yeniden seçim yapılacağı, bunun da 2024 yılının haziran ayının ilk pazar günü olması gerektiği belirtildi.

28 Nisan Bugün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü açık mı, kapalı mı? Bisiklet yarışında Boğaz Köprüsü saat kaçta kapalı olacak? 28 Nisan Bugün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü açık mı, kapalı... Haberi Görüntüle

YENİLEME SEÇİMLERİ 2 HAZİRAN'DA

Karara göre 31 Mart'ta herhangi bir sebeple yapılamamış belediye, muhtar ve ihtiyar meclisi üyeliği seçimleri de 2 Haziran Pazar günü yapılacak. Kararda, yeniden yapılması gereken seçimlerin, bu seçimin tekrarı ve seçimin devamı niteliğinde olduğu, bu nedenle sadece oy verme işlemlerinin tekrarlanması gerektiği vurgulandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading