Yandex Metrica

YİNE AKŞENER YİNE HÜSRAN

160 yıllık bir süreç sonrası ibadete açılan cami ile ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Haziran 2013'te attığı 'Taksim Camii' tweeti gündemde. 'Cami değil AVM açacaklar' öngörüsü sonrası Akşener hüsranda.

Gündem

23.01.2024, 17:30

Bir dönem tartışmalara neden olan Taksim'e cami projesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem başbakanlığında hem de cumhurbaşkanlığında gündeme taşıdı. 19 Ocak 1994 yılında henüz İstanbul belediye başkanı seçilmemiş olan Recep Tayyip Erdoğan, seçim kampanyası sırasında gazetecilere Taksim Cami'ni nereye inşa edeceklerini gösterip bilgiler verirken söylediği "İnşallah buranın temelini atmak bize nasıp olur" ifadelerini kullanmıştı. Temeli 2017 yılında atılan Taksim Camii bugün ibadete açıldı.

AKŞENER 'CAMİ DEĞİL AVM YAPACAKLAR' DEMİŞTİ

Açılış akıllara muhalefetin önceki yıllarda yaptığı kara propagandaları getirdi. Tıpkı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yaptığı gibi.

"Mesele ağaç değil sen hala anlamadın mı?" diyenler Taksim Meydanı'nda sözde ağaçların kesileceğini AKM'nin yıkılacağını bahane ederek seçimle gelmiş iktidarı devirmeye kalkışırken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Gezi kalkışması sırasında sürece açıklamalarıyla destek vermişti. 

Akşener AK Parti iktidarının Taksim'e cami değil AVM yapacağını idddia ettiği bir tweet atmıştı. O tweet 8 yıl sonra ve ne tesadüf ki hemen hemen aynı günlerde bir kez daha gündemde

Akşener o tweetinde, "Mücahitken Taksim'e cami yapmak istemişlerdi,şimdi müteahhit oldular Taksim'e AVM yapacaklar" ifadesini kullanmıştı.

ÖZALAN O İFADELERİ HATIRLATTI

Akşener'in o tweetini paylaşan AK Parti İzmir MilletvekiliAlpay Özalan, şu ifadeleri kullandı:

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading