Yandex Metrica

Yılbaşı hindilerinin fiyatı hayrete düşürdü

Yılbaşı hindilerinin fiyatı hayrete düşürdü

Yılbaşına sayılı günler kala hindiler satılmaya başlandı. Kilosu 100 lira olan hindiler, ağırlığına göre bin lirayı bulan fiyatla satılıyor.

Gündem

23.01.2024, 20:10

Yılbaşı akşamlarının vazgeçilmezi olan hindilere yoğun talep var. Geçen sene kilosu 50 liraydı, bu yıl 100 lira oldu. Bir hindi ortalama 6-7 kilo geliyor. Peki bu yıl hindilerin kilosu ne kadar, kaça satılıyor? İşte haberin detayları...

23 Nisan Hangi gemi hangi limanda ziyaret edilebilir? Gemiler saat kaça kadar vatandaşlara açık olacak? 23 Nisan Hangi gemi hangi limanda ziyaret edilebilir? Gemiler saat... Haberi Görüntüle

BİN LİRAYI BULAN FİYATLARLA SATILIYOR

Kandıra ilçesinde ‘Amerikan bronzu’ cinsi hindiler yılbaşına kısa bir süre kala otel, restoran ve marketler tarafından satın alınmaya başlandı. Nisan ayında beslenmeye başlanan ve yıl sonuna kadar 5-10 kilo aralığına ulaşan hindiler, kilosu 100 liradan satılıyor. Hindiler ağırlıklarına göre bin lirayı bulan fiyatlara satılıyor.  

İstanbul'da İstanbul'da "MAHZEN-27" operasyonu! Kırmızı bültenle aranan Nurlan Zharımbetov yakalandı Haberi Görüntüle

''500 İLE BİN TL ARASINDA SATIYORUZ''

Hindi yetiştiricisi İsmail Turan, "Elimizde çok fazla hindi kalmadı. Yaklaşık bin hindi yetiştirdik ve 300 civarı hindi kaldı. Yılbaşına kadar mutlaka satılır. Bir hindi ortalama 5-10 kilo arasında değişiyor. 500 ile bin TL arasında satıyoruz. Genelde bu hindiler oteller, restoranlar ve marketlere satılıyor. Hindiye Amerikan bronz hindisi de deniliyor ama burada yetiştirildiği için bizler Kandıra hindisi diyoruz. Kandıra, hindiyle meşhur olduğu için bazıları Kandıra hindisinin adını kullanıp satmaya çalışıyor. Biz Kandıra merkezinde orijinal Kandıra hindisini satıyoruz" ifadelerini kullandı.



Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading