Yandex Metrica

Yerli otomobil TOGG seri üretime başlıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı'nın ilk eseri Togg

Yerli otomobil TOGG seri üretime başlıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı'nın ilk eseri Togg

18 Temmuz 2020'de ilk temeli atılan Gemlik TOGG Fabrikası Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı. Kürsüye kadar banttan inen ilk Togg ile gelen Başkan Erdoğan, vatandaşlara hitap etti. Togg'un şubat ayında vatandaşlardan tarafından sipariş verilebileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, fiyatının da şubat ayında netleşeceğini dile getirdi.

Gündem

18.05.2024, 20:54

Türkiye, vizyon projeleri arasında yer alan Togg'da seri üretime başlıyor. 27 Aralık 2019'da ön gösterim araçlarının tanıtımı yapılan, 18 Temmuz 2020'de fabrikasının inşasına başlanan Togg'un seri üretimi için, Gemlik Kampüsü'nde açılış töreni düzenlendi.

Tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın salona gelişiyle başladı.Cumhurbaşkanı Erdoğan TOGG Gemlik Kampüsü'ndeki  açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Cumhuriyetimizin 99. yılı kutlu olsun. Anadolu topraklarını bize vatan yapan ecdadı milli mücadelenin kahramanları cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal'i rahmetle şükranla yad ediyorum. Bu anlamlı günde milletçe tek yürek olduğumuz böylesine tek yürek olduğumuz tarihi bir açılışta bulunduğumuz için Rabbime hamd-ü sena ediyorum. Millet olmak demek farklılıkları ortak hayallerle birleştirmek, hedeflere ortak çabalarla ulaşmak demektir. Millet olmak demek tüm bu hasletler üzerinden ortak bir geleceğine yönelmek demektir TOGG ülkemizin güçlü yarınlar için bu ortak hayali hepimize yaşatan projenin adıdır. Seri üretim bandından indirip huzurunuza çıkardığımız bu ilk araçla 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüşümüne şahitlik ediyoruz. Bir tarafta kırmızı bir tarafta beyaz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır.

Galatasaray-Hatayspor maçı ne zaman saat kaçta başlayacak? Galatasaray-Hatayspor maçı ne zaman saat kaçta başlayacak? Haberi Görüntüle

ERDOĞAN: TÜRKİYE YÜZYILININ İLK ESERİ TOGG’DUR

Türkiyenin yerli ve milli otomonli togg için destek veren dua eden herkese gönülden teşekkür ediyoruz.

Bugünkü heyecanınımıza ortak olan siyasi parti genel başkanlarına, milletvekillerine, elbette en başta aziz vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Kardeşlerim sizler milletimizle birlikte Nuri Demirağ'ın Nuri Killigil’in Vecihi Hürkuş'un ve Şakir Zümre'nin mirasını onurlandırıyorsunuz.

Türkiye yüzyılının ilk fotoğrafı burada hizmete açtığımız tesistir, yanında durduğumuz araçtır.

Biz bu ürüne otomobil diyoruz ama üreticileri Togg'u akıllı cihaz olarak tarif ediyor.

Ayazın Sonu Güneş oyuncuları kimler? Ayazın Sonu Güneş konusu nedir? Ayazın Sonu Güneş oyuncuları kimler? Ayazın Sonu Güneş konusu nedir? Haberi Görüntüle

Motorsikletiyle Türkiye'ye gelmişti! Rus Youtuber Tatiana Ozolina'nın ölümüne ilişkin korkunç detay ortaya çıktı! Motorsikletiyle Türkiye'ye gelmişti! Rus Youtuber Tatiana Ozolina'nın ölümüne ilişkin korkunç... Haberi Görüntüle

ÜLKEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM 

Togg Gemlik kampüsünün ve banttan indirdiğimiz akıllı cihazların ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Binlerce yıldır adeta feleğin çemberinden geçerek devletini kurmuş bir milletiz. Kendi kabiliyetleri çabaları ve kaynaklarıyla fabrikalar kuran vatansever girişimcilerin önleri kesildi. O fabrikada üretilen uçakların yerini kuluçka makineleri aldı. İnsanımızın özgüveninin öyle bir kırdılar ki on yıllar boyunca içine sıkıştırıldığımız cendereden kurtulamadık.

Binlerce yıllık kadim bir devlet geleneğinin, dünyayı yönetmiş bir cihan devletinin mirasçısı olarak bize yakışan buydu. Biz çıkarttığı icatlarla günümüz biliminin önünü açmış alimlerin, çağ açıp çağ kapatmış Fatihler'in torunlarıyız. Bize küçük düşünmek asla yakışmaz. Hedefimiz büyük, vizyonumuz geniştir. Güçlü olup güçlü kalmanın yolu kendi kendine yetebilmekten, namerde muhtaç kalmamaktan geçiyor. Bu nedenle her fırsatta milli diyoruz, yerli diyoruz.

Şehit Aybüke Yalçın 27 No'lu petrol sahasında sondaj kulesi devrildi: Hayatını kaybeden mühendisin kimliği belli oldu Şehit Aybüke Yalçın 27 No'lu petrol sahasında sondaj kulesi devrildi:... Haberi Görüntüle

FETÖ'cü hainler MİT binasını böyle vurmuştu! FETÖ'cü hainler MİT binasını böyle vurmuştu! Haberi Görüntüle

"ÇILGIN TÜRKLER GLİYOR" DİYECEKLER 

Togg Avrupa'nın yollarına tüm modelleriyle girdiği zaman ciddi manada tutuşacaklar. Çılgın Türkler geliyor diyecekler.

Her alanda ülkemize kazandırdığımız eserlerden istifa ederken gururlanmayan var mı? 

İstisnalar elbette çıkabilir kendinizi üzmeyin. Bu tablo istisnaların değil, bu tablo bir olan, iri olan, diri olan, kardeş olan bir tablo. Biz onlara değil nereden nereye geldiğimize bakacağız. Yarın değil hemen şimdi diyerek yolumuza devam edeceğiz.

Askeri, siyasi, diplomatik her alanda mücadele verdik. Sanayimizi, tarımımızı, ihracatımızı geliştirdik. Ülkemizde 20 yılda adeta sıfırdan bir yenilikçilik ekosistemi kurduk.

“Siz fabrika kurulmuyor” diye ortada dolaşanlara itibar etmeyin. Bugün Türk sanayicisi fabrika kuracak arsa bulmak için birbiriyle yarışıyor.

Dünyada teknoloji ve girişimciliğin nerelere geldiğini görmek için 10 bin km öteye gitmeye gerek yok. Türkiye'deki teknoparklara bakmanız, Türk girişimcilerini ziyaret etmeniz yeterli. İnşallah TOGG’da önümüzdeki dönemde prestijli bir Türk markası olarak dünyanın pek çok ülkesinde yolları süsleyecektir.

Tek bir sözü sokakları doldurdu! Erdoğan'ın o cümlesi darbeyi püskürttü:  Milletimiz meydanlara insin! Tek bir sözü sokakları doldurdu! Erdoğan'ın o cümlesi darbeyi püskürttü:... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE SAYILI OTOMOTİV İHRACATÇILARINDAN BİRİDİR"

Türkiye, dünyanın sayılı otomotiv ihracatçılarından biridir. Yerli ve milli bir markaya sahip olmamak yüreğimizi hep sızlatıyordu. Artık vaktidir dediğimizde milletimiz coşkuyla yanımızda yer aldı.

Başbakanlığım döneminde hep babayiğitlere davet çıkardım. Çünkü biliyordum ki bu ülkede bu işi üstlenecek babayiğitler var.

Türkiye'den Yemen açıklaması! Taraflara 'barış ve istikrar' çağrısı Türkiye'den Yemen açıklaması! Taraflara 'barış ve istikrar' çağrısı Haberi Görüntüle

ŞİRKETLER BİR ARAYA GELEREK YERLİ OTOMOBİLİ ÜRETTİ 

Sonunda oldu her çabamız gibi dudak bükenler yok muydu, vardı. Hatta daha da ileri gidip yerli otomobil üretmek intihardır diyenler oldu. ama biz taviz vermeyerek babayiğitleri aramayı sürdürdük.

Sağ olsunlar şirketler bir araya gelerek yerli otomobil üretmeye başladılar.

Bu süreçte proje devrim otomobilin akıbetini yaşadın diyerek bizi bu yoldan döndürmeye çalışanlara da rastladık. Bugün banttan indirdiğimiz aracın ilk tanıtımında alay edenler vardı. İşte buyurun fabrika burada.

Sosis partisi: Gıdatopya filmi yasaklandı mı? Sosis partisi Amazon'dan kaldırıldı mı? Sosis partisi: Gıdatopya filmi yasaklandı mı? Sosis partisi Amazon'dan kaldırıldı... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'DAN MUHALEFETE TEPKİ: FABRİKA NEREDE DİYENLERE SORUYORUM 

En başında bu yana fabrikayı değersizleştirmeye çalışanlara soruyorum. Fabrika nerede diye soruyordunuz. Fabrika işte burada, Bursa, Gemlik'te.

Burada 2030'a kadar üretilecek 1 milyon araçla cari açığın azaltılmasına 7 milyar dolardan fazla katkı sağlayacağız. Buna rağmen TOGG'a kulp takmaya çalışanlar hala çıkıyor. Bunların küresel sistemin nasıl işlediğinden habersiz cühela takımı olduğunu da biliyoruz.

Asırlık otomobil markalarının pek çok parçasının Türkiye'de üretildiğini bilmeyenlere bunları anlatmak beyhude çabadır.

Milletimiz kimi takdir, kimi tekdir edeceğini gayet iyi bilir. Hala yapamazsınız, üretemezsiniz diyenler varsa şu otomobile iyi baksın. Bundan 60 yıl önce Devrim otomobilinin engelleyenler devrin otomobilinden başarılı olamayacaklar

Şimdi ne diyorlar satamayacaksınız. İnşallah bunun cevabını da onlara milletimiz verecek.

SON DAKİKA! MSB duyurdu: 15 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi! SON DAKİKA! MSB duyurdu: 15 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi! Haberi Görüntüle

"TOGG'UN İLK SİPARİŞİNİ FİRMAMIZA İLETİYORUM"

TOGG'un ilk aracını satın alma siparişimi de firmamıza buradan iletiyorum.

Az önce farklı renkleri gördüm. her biri ayrı güzel. Tabi alacağımız otomobilin rengine refikam Emine Hanım'la karar vereceğiz.

Madem bu araca Türkiye'nin otomobili diyoruz öyleyse hep birlikte bunun gereğini yapalım.

Sosyal medya bu görüntüleri konuşuyor: Yerde adamı parçalayan köpeği vurma diye bağıran kadına tepki yağıyor! Sosyal medya bu görüntüleri konuşuyor: Yerde adamı parçalayan köpeği vurma... Haberi Görüntüle

"BATARYA FABRİKASININ TEMELİNİ ATIYORUZ"

Elektrikli otomobiller tüm dünya gibi bizim de yeni yeni tanıştığımız teknolojilerden biri. Vatandaşlarımız merak ettiği hususlar var. Öncelikle batarya ve şarj istasyonları konusuna açıklık getireyim. Lityum bataryaları konusunda dünyanın önde gelen şirketlerinden biriyle anlaştık. Batarya fabrikasının temelini yakında atıyoruz.

Biz bu yola çıkarken Türkiye elektrikli araçların üretim üssü olacak demiştik. TOGG bu yolda lokomotif oldu. Elektrikli araç yatırımları konusunda global firmaların ülkemize yoğun bir ilgisi var. 81 ilin tamamında hızlı şarj ünitesi kuracak bir projeyi hayata geçiriyoruz.

Cuntacı albayı elleriyle etkisiz hale getirdi: 15 Temmuz kahramanı o geceyi böyle anlattı: Yapmamız gerekeni yaptık! Cuntacı albayı elleriyle etkisiz hale getirdi: 15 Temmuz kahramanı o... Haberi Görüntüle

TOG NE ZAMAN YOLLARA OLACAK? 

TOGG ne zaman yollarda olacak? Bunu da merak ediyorsunuz. Bugün seri üretim bandından çıkan araçların test ve sertikasyon süreçleri hemen başlıyor. TOGG'U inşallah 2023'ün ilk çeyreğinin sonunda yollarımızda göreceğiz.

Vatandaşlarımızın TOGG'a nasıl sahip olacağı sorusuna da cevap vereyim. TOGG aracısız bir şekilde vatandaşlarımızla buluşacak. Satış işini dijital ve fiziksel deneyimi birleştirerek çözeceğiz. Şubatta başlayacak ön satışla vatandaşlarımız siparişlerini verebilecekler.

En çok merak edilen konulardan biri de fiyatı ne olacak. Fiyatı rekabetçiliği sağlayacak bir şekilde babayiğitlerle birlikte karar vereceğiz.



C segment TOGG Suv ve TOGG sedan araçlarıyla birlikte 1961 yılında üretilerek Türkiye'nin yerli otomobil macerasını başlatan 'Devrim' otomobili kampüste sergilenmeye başlandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading