Yandex Metrica

Yenikapı'da Öcalan posteri açanların akıbetini İstanbul Valiliği açıkladı

Yenikapı'da Öcalan posteri açanların akıbetini İstanbul Valiliği açıkladı

Yenikapı'da terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için 'özgürlük' sloganlarının gırla gittiği DEM Parti etkinliği bir anda PKK mitingine dönüştü. İstanbul Valiliği örgüt propagandası yapanların akıbetine ilişkin açıklama yayınladı. 

Gündem

31.03.2024, 23:43

PKK/YPG'nin siyasi uzantısı Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a destek eylemlerinden birine daha imza attı.

DEM Parti tarafından İstanbul'daki Yenikapı miting alanında 17 Mart günü düzenlenen 'Şimdi Özgürlük Zamanı' başlıklı mitingde Öcalan posterleri açıldı, terör örgütüne övgülerin dizildiği şarkılar söylendi. 

Nevruz kutlaması adı altında yapılan gösterinin bir anda PKK/KCK/YPG propaganda seansına dönüşmesi ve PKK elebaşı Abdullah Öcalan için 'özgürlük' çağrılarının yükselmesi özellikle sosyal medyada infial uyandırdı. Görüntüler milyonlarca vatandaşın tepkisini çekti. 

İstanbul polisi, Yenikapı miting alanında terör propagandası yapan şahıslara anında müdahale ederken toplamda 70 şüpheli gözaltına alındı. 

FED faiz kararı ne zaman Nisan 2024? FED toplantı takvimi 2024 FED faiz kararı ne zaman Nisan 2024? FED toplantı takvimi... Haberi Görüntüle

O POSTERİ AÇANLARIN HEPSİ GÖZALTINDA

İcra edilen faaliyete ilişkin son bilgileri açıklayan İstanbul Valiliği, yayınladığı basın bildirisinde şu ifadeleri kullandı:

"Fatih İlçesi Yenikapı Miting alanında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) organizesinde bugün saat 10.00-17.00 arasında 'Şimdi Özgürlük Zamanı' konulu miting ve 'Nevruz Kutlaması' etkinliği düzenlenmiştir. 

Söz konusu etkinlik nedeniyle alan ve çevresinde yapılan güvenlik uygulamalarında;

- Etkinlik alanındaki kule üzerinde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posteri açtığı tespit edilen (M.A), (Ş.A) ve (Y.Ö) adlı şahıslar gözaltına alınmıştır.

- Alan çevresinde yapılan güvenlik uygulamalarında ise 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan, arama kaydı bulunan (M.K) ve (M.B) adlı şahıslar gözaltına alınmıştır.

- Etkinlik alanı ve çevresinde “polise mukavemet gösteren, taşkınlık çıkaran, yasa dışı slogan atarak terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen” toplam 70 şahıs hakkında (15 Kadın, 55 Erkek) gözaltı işlemi uygulanmıştır.

Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

Habere Tepki Ver

3

4

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Loading