Yandex Metrica

Yeni S-400 anlaşması yakında imzalanabilir

Yeni S-400 anlaşması yakında imzalanabilir

Rus devlet firması Rosoboronexport'un Genel Müdürü Aleksandr Miheyev, Türkiye ile yeni parti S-400 anlaşmasının yakında imzalanabileceğini ifade ederek, 'Söz konusu projede teknolojik iş birliği programı da oluşturuldu' şeklinde konuştu.

Gündem

23.01.2024, 17:41

Haber7'nin haberine göre, MAKS-2021 Uluslararası Havacılık Fuarı'nda konuşan Aleksandr Miheyev, Türkiye'ye olası yeni parti S-400 tedariki hususunda kayda değer açıklamalarda bulundu.

Yeni parti S-400 anlaşması için Türkiye ile görüşmeler yaptıklarını söyleyen Miheyev, "Tedarik ile ilgili projelendirmeyi önümüzdeki aylarda tamamlamayı hedefliyoruz. Türkiye hususunda nihai görüşmeler yapılıyor. Finansal model dahi oluşturuldu. Söz konusu projede teknolojik işbirliği programı da oluşturuldu" ifadesinde bulundu.

Hali hazırda dünyanın en gelişmiş yüksek irtifa hava savunma sistemlerinden biri olarak kabul edilen S-400 Hava Savunma Sistemi, ABD'nin Türkiye'ye Patriotları satmaması sonrası Rusya'ya 2.5 milyar dolar ödenerek alınmıştı.

Yapay zeka orman yangınlarını erken tespit edecek: Akıllı kuleler sahayı 7/24 tarıyor Yapay zeka orman yangınlarını erken tespit edecek: Akıllı kuleler sahayı... Haberi Görüntüle

S-400 ANLAŞMASININ DETAYLARI NELER?

Türkiye'ye şu ana kadar toplamda dört bölükten oluşan iki adet S-400 sistemi verildi.

Rus askeri yapılanmasına göre bir hava savunma bölüğü dokuz bataryadan oluşuyor.

Dört bölükteki toplam batarya sayısı 36 olacak.

S-400'lerin bir bataryası rampa, radar ve komuta merkezi olmak üzere üç mobil araçtan meydana geliyor.

Her bir sistemde 72 olmak üzere iki sistemde toplam 144 füze olacak.

Ayrıca depoda 48 yedek füze bulunacak.

Böylece Türkiye'ye toplamda 192 füze teslim edilecek.

Füze menzili yaklaşık olarak 400 kilometre olan S-400'ler, 185 kilometre yükseklikteki hedefleri tam isabet vurabiliyor.

Sistem, 600 kilometre uzaklıktaki hedefleri ise algılıyor ve 10 saniyeden az sürede hedefe kilitlenebiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading