Yandex Metrica

'Yeni darbe' sorusuna Erdoğan cevabı: Biz hazırız, bedelini ağır öderler!

'Yeni darbe' sorusuna Erdoğan cevabı: Biz hazırız, bedelini ağır öderler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın Siirt'te vatandaşlarla buluştuğu Demokrasi Konuşmaları etkinliğinin görüntüleri yayınlandı. AK Parti'nin verdiği mücadeleyi bir gün herkesin anlayacağını vurgulayan Erdoğan, "Yeni darbe girişimi olur mu?" sorusuna şu cevabı verdi: "Biz hazırız. Bedelini ağır öderler!"

Gündem

29.02.2024, 09:50

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la eşi Emine Erdoğan, Siirt'te düzenlenen Demokrasi Konuşmaları etkinliğinde vatandaşlarla buluştu. Birbirinden ilginç sorular ve hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de eşinin bu sorulara verdiği cevaplarla renkli anlara sahne oldu. Demokrasi Konuşmaları'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle... 

Tillo'ya kalbi selam sayılarımı gönderiyorum. Bugün malum Güldal Akşit kardeşimizi hakka uğurladık. Cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın inşallah. Partimizin kurucu üyeleri arasında yer aldı. 2 dönem milletvekilliği yaptı. Son zamanlarda benim danışmanlarımdan bir tanesiydi. Babası da ülkemizin önemli diplomatlarından bir tanesiydi. Son dönemde bu hastalık Güldal hanımefendiyi de vurdu. Bizleri de İnşallah sevgili habibine komşu olanlardan nesil eylesin.

MSB acı haberi duyurdu: Piyade Yarbay Demirkan şehit oldu MSB acı haberi duyurdu: Piyade Yarbay Demirkan şehit oldu Haberi Görüntüle

KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ 

Malum bir mağarada bu teröristler sıkıştırıldı. 7 tane orada halledildi. Artı 2 terörist daha halledildi. Sayı 9 oldu. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Er ya da geç bunları kazımadan kökünü kurutmadan bize durmak yok. Bay Kemal, 'Kandil'i yakıp, yıkacağım' diyor. Sen Kandil'i yakıp yıkacağım diyorsun Kandil'in mensuplarıyla birlikte Ankara'dan İstanbul'a yürüyorsun. Bu nasıl yakmaktır nasıl yıkmaktır. Kimi aldatıyorsun. CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Aman bu işe dikkat edelim. Şu anda HDP'nin önünde Diyarbakır Anneleri var. Kaç kere bu annelerin yanına giderek ziyaret ettin? Onların derdiyle kaç kere dertlendin? Çünkü böyle bir dertleri yok ama bizim derdimiz var. Biz bu derdimizle beraber inşallah Diyarbakır annelerinin diğer illere de yavaş yavaş savrulmasıyla hep yanında olduk, yanında olacağız. Onların evlatları dağdan geldikçe onları mutlu oldukça bizde mutlu olacağız. İşin sonunda terör örgütlerinin kökünü kazıyacağız

Karadeniz'de deprem! O ilimiz şiddetli bir şekilde sallandı! Vatandaşlar sokağa fırladı Karadeniz'de deprem! O ilimiz şiddetli bir şekilde sallandı! Vatandaşlar sokağa... Haberi Görüntüle

IRAK'TAKİ, SURİYE'DEKİ OYUN BİZDE DE DENENDİ

Helalleşme diye ortaya atılanların önce buraya gelip kardeşlerimizden helallik alması lazım. Bu kardeşiniz Siirt'in damadı ya. Ve tabii evlendiğim dönemlerdeki tanıdığım Siirt bugün ne yazık ki yok. Çoğu göç ettiler. Terör sebebiyle. Buradan topraklarını terk ederek, İstanbul, İzmir Ankara'ya göç ettiler. 1960 darbesinden 1980 darbesine, 15 Temmuz darbesine utanç galerisinden geçerek geldiğimiz bu yer hepimiz için çok önemlidir. Nice kavimlerin nice inançların, kültürlerin gelip geçtiği bu topraklar, güç kavgalarının merkezi olmuştur. Ülkemize musallat edilen ve 40 yıldır kendi insanımızın kanını döken bölücü örgütün ayakta tutulmaya çalışıldığını iyi biliyoruz. Hollanda'da 15 tane PKK'lıyı apar topar topladılar, bedelini ödediler. Bunlara dünyada barınacakları yer kalmayacak. Yeter ki biz dik duralım. Türkiye'nin demokraside hak ve özgürlükler geldiği noktayı yok sayıp, bizi yeniden iç bataklıklara itmeye çalışanlara yüz vermiyoruz. Irak'ta Suriye'de ve birçok yerde sergilenen oyun bizde de denenmek istendi.

MHP lideri Bahçeli Özel Harekat Başkanlığına ziyaret etti! MHP lideri Bahçeli Özel Harekat Başkanlığına ziyaret etti! Haberi Görüntüle

BİR GÜN HERKES MÜCADELEMİZİ ANLAYACAK

Burada şunu açık söyleyeyim. 2008'i iyi hatırlayın. Bizi bu teğet geçecek dedim. Ve bizi teyit geçti. Burada meselenin dolar, faiz olmadığını bir adım geri çekilip, vicdandan fotoğrafa bakmak yeterlidir. Bugün kendimizin ve dostlarımızın özgürlüğü, ekonomisi için dünya 5'ten büyüktür diyoruz. İnşallah ekonomi de de yatırım, istihdam, üretim ihracat büyüme merkezli programımızla refahı yaygınlaştıracağız. Geçmişini bilmeyen geleceğini inşa edemez. Nereden nereye geldiğimiz doğru bir şekilde tespit etmeden nereye gideceğimizi bilemeyiz. Bir gün herkes milletimizle verdiğimiz demokrasi mücadelemizi anlayacak, ekonomi ve medeniyet mücadelemizi anlayacak. Önümüzdeki haftalar demokrasi konuşmalarına farklı il ve farklı konularla devam edeceğiz.

Son dakika: Çanakkale'de korkutan deprem! İstanbul'da da hissedildi! Vatandaşlar sokağa döküldü Son dakika: Çanakkale'de korkutan deprem! İstanbul'da da hissedildi! Vatandaşlar sokağa... Haberi Görüntüle

"FETÖ'CÜLERİ SALIVERİN" DİYORLAR

28 Şubat öncesi ve sonrası Türkiye çok farklı bir dönemi yaşadı. Bu dönemin mağdurları ve mazlumları var. Hep bizim düşüncemiz şu oldu; Biz bu işin hesabını soracağız. Rabbim o fırsatı verdikten sonra adımlarımızı hemen kararlı bir şekilde attık. Biz göreve geldikten itibaren arkadaşlarımızın bana sordukları 28 Şubat meselesi hep gündemimizde oldu. Ama biz o mağdur mazlum olan kardeşlerimizin haklarını da kendilerini geri vereceğiz. Büyük oranda bu işi de başardık. Bazı bizi anlamayanlar oldu. Ama sonra onlar da anladılar. Ve şu andaki noktaya geldik. İş kolay değil. Tabii hassas davranmak da şart. Bir 15 Temmuz'u da düşünün ve 15 Temmuz'dan sonra bize söylenen ne biliyor musunuz. "İçeride olan FETÖ'cüler niye tutuluyor, bırakılması lazım" diyorlar. Bunların yapmış olduğu zulüm tarifi mümkün mü? Bunların bedeli ödemesi lazım. 

Hâlâ onların ödettiği faturanın acısını çekiyoruz. Bunlar ne terörle mücadele ettiler, bu ülkede kendileri terörizmin altyapısını oluşturdular. Oluşturdukları altyapıyla altından kolay kolay kalkılamayacak bir şekilde bu ülkeye bedel ödettiler. Şu anda komşu diye bildiğimiz Yunanistan'da yaşayabiliyorlar. Biz de bunlara yargının verdiği hüküm neyse gereğini yapacağız. Onlar size olan zulmün bir başka çeşidini evlatlarının Kandil'e kaçırılması ve ya farklı yerlere kaçırılmasıyla ciddi anlamda zulmettiler. Bundan sonraki süreç 15 Temmuz gibi olmaz. Bundan sonraki süreçte biz birçok şeye hazırız. Bedelini ağır öderler."

Bolu Dağı Tüneli - İstanbul istikametini kullanacaklar dikkat! 50 gün kapalı kalacak! Bolu Dağı Tüneli - İstanbul istikametini kullanacaklar dikkat! 50 gün... Haberi Görüntüle

MARKAR'IN NASIL GURUR DUYDUĞUNU BİLİYORUM

Markar Esayan'ın kız kardeşi söz alarak şunları söyledi: Biz değişiyoruz. Benim hiçbir zaman başım kapalı değildi. Başı kapalı olanlarla ilgili üzülüyoruz, ağlıyoruz. Kardeşim, 'Abla, biz artık buradayız' dedi. İkimiz de konuşmasak da aynı gelişimi göstermiştik. Ben Markar'ın nasıl gurur duyduğunu biliyorum. Biz çocukluğumuzdan itibaren aynı şeyleri konuşurduk. Her vakfı Ermeniler'e verdiğiniz de Ermeni olmama rağmen gurur duyardım. Markar'la 2-3 saat konuşurduk.

Markar önemli bir kardeşimizdi. Ve onun duruşu biz de cemaate bakışı bile değiştirdi. Arkadaşlarımızın içerisinde de Markar'ın o duruşu sebebiyle yaklaşımları çok farklı olanlar gerek vefatında da ortaya koydular. Markar farklı bir insandı. Kalemiyle farklıydı. MKY'daki düşünce yapısıyla farklıydı.

İki ilde orman yangını: Havadan ve karadan müdahale başladı İki ilde orman yangını: Havadan ve karadan müdahale başladı Haberi Görüntüle

NİŞANLIYKEN SİİRT YEMEKLERİNİ SEVİYORDU

Erdoğan, buradaki konuşmasının ardından sözü programa katılan vatandaşlara verdi.
"Siz evde Siirt yemeklerini mi yoksa Karadeniz yemeklerini mi tercih ediyorsunuz? Cumhurbaşkanımıza Siirt yemeklerini sevdirdiniz mi?" sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, evlendikleri zaman Karadeniz yemeklerini hiç bilmediğini söyledi.

Karadeniz yemeklerini hiç bilmediği halde kısa zamanda alıştığını ve severek yediğini dile getiren Emine Erdoğan, "Bu arada tabii Başkan da bize gelip gittikçe nişanlılık döneminden itibaren Siirt yemeklerimizi ikram ediyorduk. O da gerçekten çok beğendi." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Siirt yemeklerini bilmediğini belirterek, kayınvalidesinin bu işlerde hassas olduğunu kaydetti.
Emine Erdoğan, Siirt'te doğmadığını ve büyümediğini ifade ederek, Siirtli olmaktan her zaman gurur duyduğunu söyledi. İstanbul'da doğup büyüdüğünü anlatan Emine Erdoğan, Siirt yemeklerinin evlerinde her zaman olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve çocuklarının yemek seçme huyunun olmadığını dile getiren Emine Erdoğan, evde iki tarafın yemeğinin de severek yendiğini kaydetti.

Dümdüz yolda kadın sürücü otomobilini devirmeyi başardı! O anlar kameralara yansıdı Dümdüz yolda kadın sürücü otomobilini devirmeyi başardı! O anlar kameralara... Haberi Görüntüle

ÇOCUKLARINIZ İÇİN HAYVAN EDİNİN 

Bitlis'ten gelen Nisanur Karayağız çevre ve doğa konusunda yapılan çalışmalara değinerek, Erdoğan çiftine İstanbul'daki evlerinde hayvan besleyip beslemediklerini sordu.

Emine Erdoğan, Üsküdar'da bahçeli bir evde büyüdüğünü ve kedisi olduğunu belirtti. Dönem dönem farklı hayvanları sahiplendiklerini ifade eden Emine Erdoğan, oğlunun bir köpeğinin, torunlarının da kedilerinin olduğunu kaydetti. Evlerinde de kedilerinin bulunduğunu anlatan Emine Erdoğan, sahiplendiği "Leblebi" isimli engelli köpeğin de Ankara'da kendileriyle beraber olduğunu söyledi.

Emine Erdoğan, "Herkese tavsiye ederim. Satın almayı değil de hayvan barınaklarından hayvan edinirlerse hem kendileri hem çocukları için çok daha iyi olur" dedi.

"Üzerinizdeki özel bir kumaş herhalde. Şalu şepik dediklerinden. Onu anlatır mısınız?" sorusuna karşılık Emine Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bugün gerçekten bir tevafuk oldu. Başkan'ın ne ceket giydiğini göremedim ben. Sonra Siirt'e geldikten sonra fark ettim ki ikimiz de aynı kumaştan ve aynı renkten giyinmişiz. Bunun bir özelliği var. Bu, Siirt'e has Eruh ilçemizde yapılan bir dokuma. Eni çok dar. Geleneksel bir dokuma, keçi yününden sanıyorum. Yanlış söylemiyorum inşallah. Bu kumaşlarımız teşvik verilerek, Sayın Başkan'ım geleceğe de taşınsın istiyorum. Evet, şalu şepik kumaşından yapılan giysilerimiz bunlar. İnşallah tasarımcılarımıza da bir örnek oldu."

E-Devlet araç eksper raporu nasıl sorgulanır? E-Devlet'ten araç ekspertiz raporu sorgulanır mı? E-Devlet araç eksper raporu nasıl sorgulanır? E-Devlet'ten araç ekspertiz raporu... Haberi Görüntüle

BİZ HAZIRIZ, BEDELİNİ AĞIR ÖDERLER

Konya'dan gelen 15 Temmuz gazisi Halit Şener de "Belki kısa vadede darbeler gündeminizde olmayabilir. Tekrarlanmaması için toplumumuza tavsiyeleriniz nedir?" sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu yanıtı verdi:

"Her şeyden önce tabii Allah bizlere bir daha bu tür 15 Temmuz'ları falan yaşatmasın. Çünkü 251 şehidimiz, 2 bini aşkın gazimiz var. Bütün bunların içerisinde Ankara, İstanbul başta olmak üzere buralarda bu şehitleri, bu gazileri verdik. Bu işin banisi, bu işin bir numaralı sorumlusu kimdir dendiği zaman FETÖ terör örgütü. Onun özellikle attığı adımlarla bunlar oldu. Hele ben Ankara'daki özel kuvvetlerde, oradaki o kahraman polislerimizin şehadetlerini onları da unutamıyorum. Çünkü onlar çok çok farklı. Özel kuvvet olarak yetişmiş bu insanları bile havadan bombardımanla şehit ettiler. Bu vicdanla şunla bunla bunun tanımı mümkün değil. Aynı şekilde İstanbul'da şehitler köprüsü üzerinde olan hadiseler. Her an her şeye buna rağmen hazır olmamız lazım. Ama bundan sonraki süreç 15 Temmuz gibi olmaz. Bundan sonraki süreçte biz birçok şeye hazırız. Bedelini ağır öderler."

Galatasaray-Trencin maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta? Trencin hangi ülkenin takımı? Galatasaray-Trencin maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta? Trencin hangi... Haberi Görüntüle

YAZILI SORU GÖNDER, CEVABINI AL

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye İstatistik Kurumundan (TÜİK) randevu istemesine ilişkin, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Bay Kemal Merkez Bankasına randevu istiyor. Merkez Bankası da buna randevu veriyor. Bağımsız ya, bağımsızlığının gereği olarak randevu veriyor. Gidiyorsun ne sorarsan cevabını alıyorsun. Şimdi tabi TÜİK ile ilgili de kalkıyor gelmek istiyor. Tabi İstatistik Kurumu Başkanımız bunlara randevu vermiyor.

Randevu vermeyince bu küplere biniyor. Bu devletin kurumlarının sana veya avanene hesap verme sorumluluğu yoktur. Onlar hesabı sadece sorumlusu olduğu birinci derecede Cumhurbaşkanı, bunun dışında da ilgili bakanlara verirler. Ben istediğim zaman bu birimlerden bilgileri alırım. İlgili bakan arkadaşlarımız bilgileri alırlar ama hiçbir zaman kalkıp da sana hesap verme mecburiyetleri yok. Eğer bilgi almak istiyorsan yazılı olarak gönderirsin onlar da sana yazılı olarak cevabı verirler.

Bununla şunu anlatmak istiyorum. Artık eski Türkiye yok. Şimdi yeni Türkiye ve geleceğin Türkiye'si var. Yeni Türkiye ile geleceğin Türkiye'si artık farklı dokunuyor. Çünkü 2023'e biz Allah'ın izniyle farklı gireceğiz. Farklı girerken de 2015'te yaşadıklarımızı daha önce yaşadıklarımızı da yaşamak istemiyoruz."

MEB duyurdu: LGS tercih sonuçları açıklandı MEB duyurdu: LGS tercih sonuçları açıklandı Haberi Görüntüle

BİRBİRİMİZİ ANLAMAMIZ LAZIM 

Cem Vakfı kurucu üyelerinden Ercan Güvenç'in Alevilerin yaşadıkları birtakım sorunları ve taleplerini dile getirmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Az önce onu da güzel ifade ettiniz. Bu işi şu anda en büyük tahrik unsuru olan yurt dışı, yurt dışında da birinci derecede Almanya. Almanya'da da özellikle Alevilik'ten öte Ali'siz Alevilik ile adeta bir yeni din ihdası öne sürülüyor. Cumhuriyet Halk Partisi orada o işi yürüteni de hatta buradan aday yapmak da istedi. Bunların da zaten kimler olduğunu bilirsiniz. Ciddi de onlara para desteği veriyorlar. Bundan 2 yıl öncesi rakamla 30 milyon avro yıllık, bunlara bir parasal destekleri de olmuştu.

Şimdi Türkiye'de mesela ben belediye başkanlığım döneminde, şimdi de yine bizim partinin belediyeleri noktasında arkadaşlarımıza tavsiyemiz şudur, özellikle cemevi vesaire açma noktasında destek aradıkları zaman elinizden gelen desteği verin. Ben belediye başkanlığımda Küçükköy tarafında bir yer tahsis ettim. Tahsis etmekle kalmadım bir de bu cemevinin yapılması için kendilerine, beton vesaire falan bunları vermeye kalktım bunlar birbirine girdi.

Sen nasıl olur da kalkıp Tayyip Erdoğan'dan bu desteği alırsın. Yani böyle bir sıkıntı şu anda Alevi kardeşlerimizin arasında var. Anlaşamıyorlar, burada bir defa mali noktadaki destek konusunda da anlaşamıyorlar. Devletten alalım mı? Almayalım mı? Sözleri şu, eğer alırsak devletin güdümüne gireriz. Bunu işliyorlar. Biz de diyoruz ki niye güdüme gireceksin ki?

Yani belli bir ücreti devlet ihdas ediyor da veriyorsa zaten verir. Niye güdümüne gireceksin? Ama bu anlayış da var. Önce bunun halli gerekiyor. Bunun halli gerektiği takdirde birçok şey daha da kolay aşılabilir. Bütün mesele birbirimizi anlamak. Birbirimizi anladığımız anda zaten bu ülkenin evlatlarıyız, bu milletin evlatlarıyız. Dolayısıyla bu sorunu da gidermiş oluruz. Olay bu."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading