Yandex Metrica

Yeğeni FETÖ'nün jandarma mahrem sorumlusuymuş

Yeğeni FETÖ'nün jandarma mahrem sorumlusuymuş

15 Temmuz darbe girişimini "Hayırlı olsun" sözleriyle karşılayan Alparslan Kuytul'un yeğeni Hakan Kuytul, FETÖ'nün 'jandarma mahrem imamı' olduğunu itiraf etti.

Gündem

23.01.2024, 21:59

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini sevinçle karşılayarak "Hayırlı olsun" diyen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'işinin bitirilmesi gerektiğini' söyleyen Alparslan Kuytul yine gündemde. Furkan Vakfı eski yöneticisinin başı bu kez yeğeni Hakan Kuytul'un itiraflarıyla derde girmiş gibi görünüyor. 

FETÖ ile aynı mesajları verdiği yönünde şimdiye dek pek çok kez eleştirilerin muhatabı olan Alparslan Kuytul'un öz yeğeni Hakan Kuytul, Türk Silahlı Kuvvetlerinde FETÖ tarafından görevlendirilmiş üst düzey bir sorumlu çıktı. 

'Terör örgütü üyeliği' suçundan hakkında soruşturma yürütülen Hakan Kuytul'un yargılamasına dün Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Duruşmaya avukatıyla birlikte katılan Kuytul, FETÖ mahrem imamı olduğunu kabul ederek etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini söyledi. 

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında Hakan Kuytul'un FETÖ içerisinde 'jandarma mahrem imamı' olarak faaliyet yürüttüğünü, örgütün sözde üst düzey yöneticilerinden aldığı talimatla askeri personelle görüştüğünü, aldığı himmetleri bir üst yöneticisine ilettiğini, sabit ve ankesörlü hatlardan farklı tarihlerde ardışık arandığını ve hakkında tutarlı tanık beyan ve teşhislerinin bulunduğunu belirtti.

Savcı, Kuytul'un hakkındaki suçlamaları kabul ederek etkin pişmanlıktan yararlanmak için FETÖ hakkında faydalı bilgiler verdiğini de hatırlattı ve "Sanık, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan etkin pişmanlık hükümleri kapsamında cezalandırılmalıdır" dedi. 

Mütalaa sonrası söz hakkı verilen Hakan Kuytul, beyan ve teşhislerinin geçerli olduğunu kaydetti ve beraatini istedi. Mahkeme 9 yıl hapse mahkûm edilen Kuytul'un cezasını etkin pişmanlık hükümleri kapsamında 2 yıl 6 aya indirdi ve mevcut tutuksuz halinin devamına karar verdi.


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading