Yandex Metrica

Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada flaş gelişme! Bilirkişi heyeti çalışmalarını tamamladı

Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada flaş gelişme! Bilirkişi heyeti çalışmalarını tamamladı

13 yıl önce helikopter kazasında şehit olan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'yla ilgili yürütülen soruşturmada flaş bir gelişme yaşandı. Davanın seyrini değiştirecek olan bilirkişi heyeti çalışmalarını tamamladı. Bilirkişi raporunun yakın bir zamanda dosyaya girmesi bekleniyor.

Gündem

25.03.2024, 11:01

Kahramanmaraş'ta, 13 yıl önce bugün  Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiyi taşıyan uçak düşmüştü. Düşen helikopterde bulunan Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada 9 kişiden oluşan bilirkişi heyeti çalışmalarını tamamlayarak raporu yazmaya başladı. Yakın bir zamanda dosyaya girecek olan bilirkişi raporu; helikopterin suikast, kaza ya da ihmal sonucu mu düştüğü sorusuna cevap verecek ve bu nedenle soruşturmanın seyrini değiştirecek.

Canlı yayında kendisini başından vurdu! Canlı yayında kendisini başından vurdu! Haberi Görüntüle

BİLİRKİŞİ HEYETİ ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

Geçen yıl temmuz ayında göreve başlayan bilirkişi heyetindeki kişiler, bugüne kadar dosyada görev almamış ve alanlarında uzman kişiler arasından seçildi. Helikopter pilotu, F4-F16 pilotu, hava trafik uzmanı, motor mühendisi, 2 elektrik-elektronik mühendisi ile İTÜ Havacılık-Uzay Bilimleri Fakültesinde görevli 3 profesörden oluşan bilirkişi Ankara Esenboğa'daki helikopter enkazında da detaylı incelemelerde bulundu. Soruşturma dosyasını da inceleyen bilirkişi, çalışmalarını tamamlayarak raporu yazmaya başladı. Yakın bir zamanda dosyaya girecek olan bilirkişi raporu; helikopterin suikast, kaza ya da ihmal sonucu mu düştüğü sorusuna cevap verecek ve bu nedenle soruşturmanın seyrini değiştirecek.

Ek ders ücreti hafta sonu yatar mı? Haziran ek ders ücreti 13-14 Temmuz'da (Cumartesi-Pazar) yatacak mı? Ek ders ücreti hafta sonu yatar mı? Haziran ek ders... Haberi Görüntüle

'DOSYA AYDINLANACAK'

Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Kemal Yavuz, helikopterin düşmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada tayin edilen bilirkişi ekibinin, soruşturmanın geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi. Helikopterin düşmesinin ardından bir kaza kırım ekibi kurulduğunu hatırlatan Yavuz, şöyle devam etti:

"Kaza kırım ekibi, uçan hava aracının neden düştüğünü ya da nasıl düşürüldüğünü açıklayan bir rapor hazırlarlar. Bu çerçeve içerisinde usulsüz bir kaza kırım heyeti oluşturuldu. O usulsüz oluşturulan yetkisiz kaza kırım ekibinin hazırladıkları geçersiz bir rapor vardı. O rapor son dereceye yetersiz, hüküm kurmaya zaten elverişli olmayan bir rapor. O raporun yerine geçecek bir şekilde etkili uzman kişilerden oluşan bir rapor hazırlanması gerekiyordu. Bu bağlamda Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı 9 kişiden oluşan bir bilirkişi kuruluna sevk etti. Bilirkişinin raporunu hazırlaması yakındır. Bilirkişi heyeti, raporu hazırladığı takdirde daha somut verilere ulaşmış olmayı umuyoruz. Eğer dosyanın üstü kapatılmaya çalışılmıyorsa yapılacak şey budur. Bu çerçeve içerisinde sorduğumuz yüzlerce cevapsız soruya belki kısmen cevap bulma imkânımız olacak bu rapor hazırlandıktan sonra. Bu raporu bekliyoruz ve rapor çıktıktan sonra dosya aydınlanacak."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading