Yandex Metrica

YASAKLAR KALKIYOR MU? KRİTİK SAAT: 16.00

YASAKLAR KALKIYOR MU? KRİTİK SAAT: 16.00

Koronavirüs kısıtlamalarında gözler 1 Haziran’da. Normalleşme takvimi bugün Bilim Kurulu’nun masasına geliyor. Kritik toplantı 16’da.

Gündem

23.01.2024, 17:30

Koronavirüs kısıtlamaları kalıyor mu? Normalleşmede yol haritası bugün masaya geliyor. Haziran itibarıyla atılacak ‘normalleşme’ adımları, bugün toplanacak olan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleriyle belirlenecek.

SALGINDAN ÇIKIŞ SÜRECİNDE IŞIK GÖRÜNDÜ

Uygulanan 17 günlük tam kapanma süreci ve sürdürülen aşılama programı, günlük koronavirüs tablosuna olumlu yansıdı. Vaka sayılarının 10 binin altına inmesiyle, kademeli normalleşme sürecinde gözler 1 Haziran tarihinde.

1 HAZİRAN’DAN SONRA NE OLACAK?

Bu tarihten itibaren, şu an uygulanan kısıtlama ve yasakların yerini kişisel tedbirler ile yüksek miktarda aşılamaya bırakacağı ifade ediliyor. Bu doğrultuda bazı yasaklar ve kısıtlamaların kaldırılırken bazılarının da esnetilmesi bekleniyor.

MASADA HANGİ SEÇENEKLER VAR?

Bugün toplanacak Bilim Kurulu’nun gündemindeki öncelikli maddeler arasında, bölgesel vaka sayıları, sağlık altyapısı ve normalleşme takvimi gibi konular yer alıyor.

Normalleşme takvimi kapsamındaysa, ilk olarak yeme içme mekânlarının yüzde 50 kapasiteyle açılması konuşuluyor.

KAFELER NASIL HİZMET VERECEK?

Kafe ve lokantaların yüzde 50 kapasiteyle hizmet vermesi gündemde.

Bu mekânların maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına da dikkat ederek, 1 Haziran’dan itibaren açılacağı düşünülüyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKACAK MI?

Sokağa çıkma kısıtlaması saatlerinde değişikliğe gidilmesi hedefleniyor. Sokağa çıkma yasağının hafta içi 24.00'te başlaması, hafta sonu ise 24.00 ile 05.00 arasına çekilmesi gündemde.

AÇIKLAMA KABİNE TOPLANTISI SONRASI

Toplantı sonrası oluşturulacak takvim, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde gündeme gelecek. 1 Haziran’da kapılarını açmaya hazırlanan yeme-içme sektörü, olası hazırlıklar için bir genelge ile koşulların belirlenmesini bekliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading