Yandex Metrica

Yargıtay'dan kilometre oyununa emsal karar! Aracının kilometresini düşüren yandı

Yargıtay'dan kilometre oyununa emsal karar! Aracının kilometresini düşüren yandı

karar aldı. Yargıtay'a konu ile ilgili bir dava sonucunda kilometre düşürmenin 'nitelikli dolandırıcılık' suçunu oluşturduğuna karar verildi.

Gündem

23.01.2024, 22:15

Yargıtay'dan kilometre düşürme oyununa karşı emsal niteliğinde bir karar geldi. Bir online satış sitesi üzerinden 68 bin kilometrede bir otomobil için ilan sahibi ile anlaşmaya vardı. 

İncirli Üssü'nün adı mı değişti? İncirlikteki 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı adı ne oldu? İncirli Üssü'nün adı mı değişti? İncirlikteki 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı... Haberi Görüntüle

ARACIN KİLOMETRESİ DÜŞÜRÜLDÜ 

Aracı satın alan kişi bir süre sonra arızalana aracını yetkili servise götürünce aracının kilometrenin 200 bin den düşürüldüğünü öğrendi. 

Aracın gerçek kilometresini öğrenen tüketici, Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Dava sonucu aracı satan kişi nitelikli dolandırıcılıktan hapse mahkum edilince devreye Yargıtay girdi. 

Onlar teleferik kazasının kahramanları! 500 personel nefes kesen kurtarma operasyonuna imza attı! Onlar teleferik kazasının kahramanları! 500 personel nefes kesen kurtarma operasyonuna... Haberi Görüntüle

YARGITAY KARARINI AÇIKLADI 

Emsal nitelikte bir karar alan Yargıtay, kilometresi düşürülmüş aracı değerinin üstünde satmanın 'nitelikli dolandırıcılık' suçunu oluşturduğuna dikkat çekti. 

Söz konusu kararda şu ifadelere yer verildi: 

Davacının aracı satın aldığı ancak aracın yetkili servise götürülmesi ile, aracın kilometre saatinin değiştirildiğinin ve 200 bin kilometrede olduğunun tespit edilmiştir. Bu suretle sanığın nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediğinin iddia edildiği olayda; tüm dosya çerçevesine göre sanığın mahkumiyetine yönelik mahkemenin kabulünde isabetsizlik görülmemiştir. Mahkeme hükmünün onanmasına oy birliği ile kabul edilmiştir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading