Yandex Metrica

Yargıtay istedi HEDEP'in yeni adı DEM Parti oldu

Yargıtay istedi HEDEP'in yeni adı DEM Parti oldu

HEDEP Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partinin yeni kısaltma adını DEM olarak açıkladı. Doğan, ''Partimizin mayası halklardır isimler değildir. DEM devrandır DEM zamandır ve bu zaman kayyımlardan başlayarak değişecek.'' dedi.

Gündem

23.01.2024, 21:49

Eli kanlı terör örgütü PKK'nın siyasi şubesi haline gelen HDP hakkındaki kapatma davasına ilişkin süreç devam ediyor. 

Bu kapsamda HDP, devam eden davadan dolayı 14-28 Mayıs ayların da yapılan genel seçimlere Yeşil Sol Parti adıyla girdi. Yeşil Sol parti, seçim sonrası yapılan kongrede bir kez daha adını değiştirtdi. Partinin yeni adı Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi oldu.  Daha sonrasında ise Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin kısaltılmasının ise HEDEP olmasına karar verildi.

Bakan Uraloğlu: Kalkınma Yolu'nun Türkiye'ye açılan kapısı Şırnak! Bakan Uraloğlu: Kalkınma Yolu'nun Türkiye'ye açılan kapısı Şırnak! Haberi Görüntüle

HEDEP ADI YİNE DEĞİŞTİ

Ancak alınan bu karar Yargıtay'dan geri döndü. Sebebi ise HEDEP’in, 1992 yılında kapatılan HADEP kısa adını andırması. Bunun üzerine harekete geçen HEDEP, partinin adını yeniden değiştirme kararı aldı. HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, parti isminin yeni kısalmasının “DEM Parti" olarak değiştirileceğini açıkladı.

İzmir’i sağanak vurdu: Elektrik akımına kapılan 2 kişiden kahreden haber İzmir’i sağanak vurdu: Elektrik akımına kapılan 2 kişiden kahreden haber Haberi Görüntüle

PARTİYE TEBLİĞDE BULUNULDU

Konuya ilişkin konuşan Ayşegül Doğan, HEDEP olarak belirlenen partinin kısa isminin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca, daha önce temelli kapatılmasına karar verilen HADEP'i çağrıştırdığı gerekçesiyle kabul edilmediğini, parti tüzüğünde bazı değişiklikler yapılması gerektiği yönünde de partiye tebliğde bulunulduğunu ifade etti.

2024 DGS sınav sonuçları açıklandı mı? DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 DGS sınav sonuçları açıklandı mı? DGS sonuçları ne zaman... Haberi Görüntüle

''YENİ İTİRAZ GELMESİNİ BEKLEMİYORUZ''

Doğan, sözlerinin devamında şunları kaydetti; "Bu değişiklikle ilgili yaptığımız toplantının kararları ve DEM Parti, yani yeni ismimiz Yargıtay Siyasi Partiler Bürosuna ulaşmıştır. Yeni bir itiraz gelmesini beklemiyoruz." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading