Yandex Metrica

Yargıtay bugün yeni başkanını seçiyor: Başkan Mehmet Akarca'nın görev süresi doldu!

Yargıtay bugün yeni başkanını seçiyor: Başkan Mehmet Akarca'nın görev süresi doldu!

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresi bugün itibari ile doluyor.  Bugün Yargıtay Başkanlığı için Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez, 12. Hukuk Dairesi Başkanı Ayhan Tuncal, Yargıtay 1. Başkanvekili ve Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak yarışacak.

Gündem

02.04.2024, 15:06

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresi bugün itibari ile doluyor. Yargıtay Başkanlığı seçimi bugün gerçekleştirilecek. Başkanlık için 5 aday yarışacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan ile ortak basın toplantısında konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan ile ortak basın toplantısında konuştu Haberi Görüntüle

YARGITAY ÜYELERİ SANDIĞA GİDİYOR

Mehmet Akarca'nın görev süresinin dolması itibarı ile Yüksek Mahkeme'nin 4 yıl boyunca görev yapacak yeni başkanını belirlemek için 348 üye bugün sandık başına gidiyor. Mehmet Akarca dahil 4 yıl boyunca görev almak isteyen adayların seçilmek için 175 üyenin oyunu alması gerekiyor.

İYİ Parti'de üst düzey bir isim daha istifa etti İYİ Parti'de üst düzey bir isim daha istifa etti Haberi Görüntüle

ÇOĞUNLUK SAĞLANAMAZSA SEÇİMLERE DEVAM EDİLECEK

Adayların salt çoğunluğu sağlayamaması halinde seçimlere devam edileceği belirtildi. Dördüncü ve beşinci oylamalarda salt çoğunluk sağlanamadığı taktirde yeniden adaylık başvurusunda bulunanlar ile birlikte seçimler tekrarlanacak.

Bolu'da can pazarı! İki minibüs çarpıştı 3'ü ağır 15 yaralı! Bolu'da can pazarı! İki minibüs çarpıştı 3'ü ağır 15 yaralı! Haberi Görüntüle

BAŞKANLIK SEÇİMİNDE 5 ADAY YARIŞACAK

Başkanlık için, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez, 12. Hukuk Dairesi Başkanı Ayhan Tuncal, Yargıtay 1. Başkanvekili ve Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak yarışacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading