Yandex Metrica

Yardımlar Kandil'e gönderiliyordu! HDP'nin binasından terör örgütü PKK'ya bağış sandığı çıktı!

Yardımlar Kandil'e gönderiliyordu! HDP'nin binasından terör örgütü PKK'ya bağış sandığı çıktı!

Kapatma davası süren HDP Konak ve Buca ilçe binalarında terör örgütü PKK için hazırlanan bağış sandığı ele geçirildi. Yardımların Kandil'e gönderildiği belirlendi.

Gündem

19.05.2024, 14:00

Kapatma davası süren HDP Konak ve Buca ilçe binalarına gelen terör örgütü üyeleri ile destekçilerinden toplanan paraların PKK'ya destek amacıyla Kandil'e gönderildiği ortaya çıktı. PKK'ya bağış sandığı soruşturması kapsamında 3 kişi tutuklandı. 

Motokurye Ata Emre Akman cinayetinde flaş gelişme! Katili bakın kim azmettirdi? Motokurye Ata Emre Akman cinayetinde flaş gelişme! Katili bakın kim... Haberi Görüntüle

EŞ BAŞKANLAR GÖZALTINA ALINDI

İzmir'de geçen kasım ayında yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü PKK ile bağlantısı nedeniyle hakkında kapatma davası süren HDP'nin Konak ve Buca ilçe binalarına baskınlar yapıldı. 

Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun koordinesinde, Başsavcı Vekili Necati Kayaközü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında HDP İzmir İl eşbaşkanları Vedat Çınar Altan ve Berna Çelik ile HDP Buca İlçe eşbaşkanı Nihat Türk gözaltına alınırken çok sayıda örgüt materyali ele geçirildi.

Spiker söylenene itiraz etti! CHP kanalında Erdoğan'a övgü: Atatürk’ten sonra gelmiş ikinci büyük lider! Spiker söylenene itiraz etti! CHP kanalında Erdoğan'a övgü: Atatürk’ten sonra... Haberi Görüntüle

 ÖRGÜTE AİT BİRÇOK METERYAL ELE GEÇİRİLDİ

Soruşturma kapsamında yapılan operasyonlarda  şüphelilerin evleri, HDP il binası ile Konak ve Buca ilçe binalarında yapılan aramalarda teröristbaşı Abdullah Öcalan ve örgüt mensuplarının fotoğrafları, yasaklı çok sayıda kitap, dergi ve doküman ile dijital materyal, PKK ibareli materyaller, parti içerisinde örgütlenme ve PKK terör örgütüne katılım yapanların listelerinin olduğu dokümanlar bulundu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 kişi çıkarıldıkları mahkemede  tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde darbe mi oldu 2024? Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde darbe mi oldu 2024? Haberi Görüntüle

PKK'YA BAĞIŞ KUTUSU 

HDP İzmir İl Başkanlığı'nda yapılan aramalarda ise PKK bağış kutusu bulundu. İzmir HDP İl Başkanlığı'na gelen terör örgütü üyeleri ile destekçilerinden toplanan paraların PKK'ya destek amacıyla Kandil'e gönderildiği belirlendi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Loading