Yandex Metrica

Sitede Ara

X (Twitter) Türkiye temsilcisi kim oldu? Twitter Türkiye sorumlusu kim?

X (Twitter) Türkiye temsilcisi kim oldu? Twitter Türkiye sorumlusu kim?

Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) Türkiye'de temsilci atama kararı aldığını duyurdu. Sosyal medya devi Twitter için uygulanan reklam yasağı temsilcinin atanmasının ardından kaldırıldı. Peki X (Twitter) Türkiye temsilcisi kim oldu? Twitter Türkiye sorumlusu kim?

Gündem

24.05.2024, 11:39

Sosyal medya platformu X için uzun zamandır reklam yasağı bulunuyordu. Türkiye'de temsilcilik atamayan Twitter aldığı karar sonrası temsilci atamaya karar verdi. Şirketin resmi muhatap bildirmesi ve İstanbul’da temsilcilik açması üzerine kaldırıldı. Reklam yasağının kaldırılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yer aldı.  Buna göre, eski unvanı Twitter, Inc. olan X Corp. (Twitter/X) adlı sosyal ağ sağlayıcısı, İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun uyarınca, "Türkiye'de temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü" yerine getirdi. Bu nedenle platforma 19 Temmuz 2023'te getirilen reklam yasağı kaldırıldı.

AK Parti Milletvekili Resul Kurt'tan Anagold firmasını terleten sorular: Toprağa kimyasal karıştı mı? AK Parti Milletvekili Resul Kurt'tan Anagold firmasını terleten sorular: Toprağa... Haberi Görüntüle

X (TWİTTER) TÜRKİYE TEMESİLCİSİ KİM?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Türkiye’de temsilci atamadığı için hakkında reklam yasağı kararı olan sosyal medya platformu X'in Türkiye'de temsilcilik açtığını ve temsilci atadığını duyurdu. X bir süre daha temsilci atamamış olsaydı bant daraltma cezası ile karşılaşacaktı. X'in Türkiye'ye atadığı temsilcinin kim olduğu ise henüz bilinmiyor. 

Bayramda borsa kaç gün kapalı? 2024 Kurban Bayramı'nda borsa açık mı? Borsa ne zaman tatile girecek? Bayramda borsa kaç gün kapalı? 2024 Kurban Bayramı'nda borsa açık... Haberi Görüntüle

X (TWİTTER) TÜRKİYE SORUMLUSU KİM?

Bakan Uraloğlu, katıldığı canlı yayında "Sosyal medya platformu X Türkiye'de temsilcilik açtı." dedi. Twitter'a temsilci atanana kadar reklam yasağı cezası gelmişti.  Twitter'ın Türkiye'deki sorumlusunun kim olduğu ise henüz netleşmedi. 

10 binde 1 yüzde kaç yapar? Borsada vergi ne kadar? 10 binde 1 yüzde kaç yapar? Borsada vergi ne kadar? Haberi Görüntüle

X'İN SAHİBİ KİM?

Twitter, Inc., merkezi Kaliforniya eyaletinin San Francisco kentinde bulunuyor. Bir mikroblog ve sosyal ağ hizmeti olan Twitter'ın sahibi ve işletmecisi  Jack Dorsey idi.  Jack Dorsey Twitter'ı ünlü milyarder Elan Musk'a sattı. 

Twitter uygulaması yeni adıyla X, Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone ve Evan Williams tarafından Mart 2006'da kuruldu ve aynı yılın Temmuz ayında kullanıma açıldı.

Lise mezuniyet töreninde kıyafet skandalı sonrası Bakan Tekin'den açıklama Lise mezuniyet töreninde kıyafet skandalı sonrası Bakan Tekin'den açıklama Haberi Görüntüle

X'İ KAÇ KİŞİ KULLANIYOR?

Twitter'ın 2023 yılı itibarıyla aylık 368,4 milyondan fazla aktif kullanıcısı vardır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading