Yandex Metrica

Van'da yoğun kar yağışı! Trafikte zor anlar yaşandı

Van'da yoğun kar yağışı! Trafikte zor anlar yaşandı

Van'ın Bahçesaray karayolunun 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde etkili olan kar ve tipi, sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oldu.

Gündem

23.01.2024, 18:20

Van'da öğle saatlerinde etkisini gösteren sağanak aralıklı devam ederken, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı.

Van-Bahçesaray Karayolu üzerindeki 3 bin rakımlı Karabet Geçidi’nde kar ve yoğun sisten dolayı sürücüler zor anlar yaşadı. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü karla mücadele ekipleri yolda kar temizleme çalışması yaparken, yolda kalan bazı sürücüler zincir takarak ilerleyebildi. Sürücüler, kış mevsiminin bu yıl erken geldiğini ve kar çilesinin başladığını dile getirdi.

Irak'ın kuzeyine hava harekatı! Çok sayıda terörist yok edildi Irak'ın kuzeyine hava harekatı! Çok sayıda terörist yok edildi Haberi Görüntüle

“ÖNLEMLER TAVİZSİZ UYGULANACAK”

İlçede incelemeler yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, her yıl çığ tehlikesinden dolayı günlerce kapalı tutulan Van-Bahçesaray Karayolunun bu yıl tehlike arz ettirdiği dönemde de kapatılacağını belirtti. Vali Bilmez, “Karayolları Bölge Müdürlüğünün analizlerinde tehlike olması halinde yollar ulaşıma kapatılacak. Bazen tamamen bazen de günün belirli saatlerinde yol ulaşıma kapatılacak. Karayolları Bölge Müdürlüğünden talep gelmesi halinde Çatak ve Bahçesaray ilçe kaymakamlıkları tarafından fiili olarak tamamiyle kapatılacak. Her yıl alınan önlemler bu yıl daha tavizsiz bir şekilde uygulanacak” diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading