Yandex Metrica

Vali sonunda patladı: Beşinci kol faaliyetlerinin farkındayız! Katil arayanlar oraya baksın

Vali sonunda patladı: Beşinci kol faaliyetlerinin farkındayız! Katil arayanlar oraya baksın

İstanbul Valisi Davut Gül, Türkiye'nin Gazzelilere ihanet ettiğini öne sürerek meydanlara inen gruplar hakkında zehir zemberek bir mesaj yayınladı. Bu tür grupların İsrail tarafından desteklendiğini imâ eden Gül, eylemlere iyi niyetli vatandaşların da alet olduğunu kaydetti. Gül, yaşananları 'beşinci kol faaliyeti' olarak adlandırdı.

Gündem

18.05.2024, 15:17

Türkiye'nin Gazze halkına ihanet ettiği, onları yarı yolda bıraktığı, İsrail'le ticareti kesmediği ve hatta ABD'ye karşı savaş başlatmadığı gibi iddialarla son günlerde meydanlara dökülen göstericiler, İstanbul Valisi Davut Gül'ün mesajıyla zor duruma düştü. 

Başıboş köpekler dehşet saçmaya devam ediyor: Eskişehir'de adeta katliam yaptılar Başıboş köpekler dehşet saçmaya devam ediyor: Eskişehir'de adeta katliam yaptılar Haberi Görüntüle

BİR KATİL ARIYORSANIZ İSRAİL'E BAKIN

Vali Gül, devletin mazlum Gazze halkı için yürüttüğü çabayı gölgelemek isteyenlerin 'beşinci kol faaliyeti yürüttüğünü' belirtti.

Bu tip grupların İsrail ve dış güçler tarafından desteklendiğini ifade eden Gül, sosyal medya hesabında şu satırları paylaştı:

"İstanbul'da, Filistin’e destek vermek ve İsrail'i protesto etmek amacıyla son 6 ay içerisinde 947 etkinlik gerçekleştirilmiştir.

Tarihinde hiçbir gösteriye tahsis edilmeyen Galata Köprüsü dahil, makul olan tüm talepler karşılanmıştır.

Tüm toplumsal olaylarda olduğu gibi Filistin konusunda da genel güvenliği etkilemeyecek her yere izin verilmektedir.

Farklı şer odaklarının ittifakıyla oluşturulan marjinal grupların ‘iyi niyetli’ vatandaşlarımızı kullanarak devletimizin ve milletimizin fedakarlıklarını yok sayıp beşinci kol faaliyetleri yaptığının farkındayız!

Katil aranıyorsa İsrail’e ve kendilerine destek veren aynı dış güçlere baksınlar."

Irak’ın kuzeyine hava operasyonu: Çok sayıda terörist öldürüldü Irak’ın kuzeyine hava operasyonu: Çok sayıda terörist öldürüldü Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN İSRAİL'E MAL GİDİYOR MU?

Bu arada Türkiye'nin İsrail'le ticareti niçin hâlâ tamamıyla kesmediği yönündeki eleştirilere cevap olarak Anadolu Ajansı tarafından kapsamlı bir rapor yayınlandı. 

Paylaşılan bilgilere göre, Türkiye'den Filistin'e gönderilen mallar, Filistin'in kendine ait gümrüklerinin olmaması nedeniyle İsrail üzerinden ve İsrail gümrükleri aracılığıyla Filistin'e geçiş yapıyor. 

İhracat Hayfa ve Aşdod Limanları üzerinden yapılıyor. Limanlara gelen mallar Gazze ve Batı Şeria'ya gönderiliyor. Filistin'e yapılan toplam ihracatın yüzde 96,5'i deniz yoluyla gerçekleşiyor. 

Filistin'e gidecek mallarda varış noktası olarak İsrail'in gösterilmesi veya 'via İsrael' ibaresinin bulunması gümrük kurallarına göre zorunlu. 

Ciro Immobile yıllık maaşı ne kadar? Beşiktaş Ciro'ya ne kadar para verecek? Ciro Immobile yıllık maaşı ne kadar? Beşiktaş Ciro'ya ne kadar... Haberi Görüntüle

FİLİSTİNLİLER DE TÜRKİYE'DEN İTHAL EDİYOR

Bazı büyük tüccar ve iş insanları, İsrail'de İsrail mevzuatına uygun bir şirket kurarak ya da bir İsrailli acente üzerinden malları millileştiriyor. Millileştirilen mallar iç ticaret gibi görünerek İsrail üzerinden Filistin'e geçiriliyor. 

İsrailli tüccarlar Filistinli tüccarlara satmak üzere Türkiye'den mal alıyor. Aynı zamanda İsrail vatandaşı olan Filistinliler de İsrail'e satmak üzere Türkiye'den ithalat yapıyor. 

İsrail'in Gazze'ye saldırılarına başladığı 7 Ekim 2023'ten 20 Mart 2024'e kadar olan sürede, Türkiye'nin İsrail ile toplam ticaret hacminin yaklaşık yüzde 33, ihracatının yüzde 30, ithalatının ise yüzde 43,4 azaldığı görülüyor. 

Türkiye'den mevcut ticareti, devlet şirketleri değil, aralarında uluslararası firmaların da bulunduğu şirketler gerçekleştiriyor. 

'Filistin İçin Bin Genç' adlı oluşumun eylemlerine ABD istihbarat kurumu CIA tarafından fonlanan tüm medya kurumları destek veriyor.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading