Yandex Metrica

Uzmanlar uyardı! 'Maymun çiçeği vakalarında artış bekleniyor'

Uzmanlar uyardı! 'Maymun çiçeği vakalarında artış bekleniyor'

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, "Alışveriş merkezine girdiğimizde, kapalı alana girdiğimizde, toplu taşıma kullanmak zorunda kaldığımızda kişilerin mutlaka maske takması gerekir" dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:29

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, dünyada pandeminin bitmediğini, Türkiye'ye de de son dönemlerde olgu sayılarının arttığını söyledi. Ertuğrul, "Alışveriş merkezine girdiğimizde, bir kapalı alana girdiğimizde, toplu taşıma kullanmak zorunda kaldığımızda kişilerin mutlaka ve mutlaka maske takması gerekir" dedi.

Bakan Yerlikaya duyurdu: 81 ilde Bakan Yerlikaya duyurdu: 81 ilde "Çember-17" operasyonu: 2 bin 756... Haberi Görüntüle

'MAYMUN ÇİÇEĞİ VAKALARINDA ARTIŞ BEKLENİYOR'

Türkiye'de maymun çiçeği hastalığının görülmesiyle bu vaka sayılarında artış beklendiğini de söyleyen Ertuğrul, "Bu vakanın olması aslında Türkiye'de olasılıkla başka olguların da olduğunu gösterir ama bizim tespit edebildiğimizi de gösterir çünkü maymun çiçeği hastalığı bizim ülkemizin yanı başındaki ülkelerde görülen, dünyada da şu anda 50 civarında ülkede görülen bir hastalık. Bunun sıkıntısı şu; bugüne kadar hep Afrika'da, 1970'lerden beri Afrika'da görülen hastalığın dünyanın diğer ülkelerinde de görünüyor olması ve yayılıyor olması. Bizim en büyük sıkıntımız bu. Türkiye'de görülmüş olması bundan sonra da artık maymun çiçeğinin bizim ülkemizde de görüleceği anlamına gelir" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading