Yandex Metrica

Uzman isimlerden korkunç çağrı! Bu bölgeler dikkat! 'Eğer 7 üzerinde deprem olursa...'

Uzman isimlerden korkunç çağrı! Bu bölgeler dikkat! 'Eğer 7 üzerinde deprem olursa...'

Jeoloji Mühendisleri Odası korkutan deprem gerçeğini hatırlattı. Mühendisler fay hatları üzerinden geçen kentler için rapor hazırladı. Rapora göre; çok sayıda ilimiz, ilçemiz ve mahallemiz doğrudan fay zonları üzerine oturuyor. Özellikle bir bölgeye dikkat çekildi: Burada 7’nin üzerinde deprem olursa taş taş üzerinde kalmaz.

Gündem

23.01.2024, 19:24

Türkiye deprem bölgesinde olduğunda ülkemizde sıkça deprem meydana geliyor. 

Müvekkilinin torbacısı çıktı! Cezaevine uyuturucu sokmaya çalışan Avukat hakkında skandal karar! Müvekkilinin torbacısı çıktı! Cezaevine uyuturucu sokmaya çalışan Avukat hakkında skandal... Haberi Görüntüle

24 BÜYÜK KENTE İLİŞKİN DEPREM RAPORU

Bu kapsamda TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası  İzmir'de meydana gelen depremin ardından Ekim 2020'de doğrudan fay ve fay zonu üzerinde bulunan 24 büyük kente ilişkin raporlar hazırlamaya başladı.

Polat davasında bir gelişme daha! Dilan Polat'ın tahliyesine ilişkin karar verildi! Polat davasında bir gelişme daha! Dilan Polat'ın tahliyesine ilişkin karar... Haberi Görüntüle

5.5 ÜZERİ DEPREM ÜRETME POTANSİYELİNE SAHİP 486 FAY TESPİT EDİLDİ

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan; Manisa, Burdur, Balıkesir, Aydın, Erzurum, Hatay, Konya, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Tokat, Kocaeli, Kayseri, Muğla, Denizli, Eskişehir, Erzincan ve Hakkari’nin aralarında bulunduğu fay üzerine kurulu 18 kente dair rapor hazırladıklarını ifade etti.

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan'ın açıklamaları şöyle: 

Şu an Türkiye’de 5.5 ve üzeri deprem üretme potansiyeline sahip 486 fay veya fay zonu tespit edilmiş durumda. Birçoğu büyükşehir niteliğinde olan ilimiz, çok sayıda ilçemiz ve mahallemiz doğrudan fay zonları üzerine oturuyor.

Cenk Tosun Fenerbahçe'ye mi transfer oldu? Cenk Tosun maliyeti ne kadar? Cenk Tosun Fenerbahçe'ye mi transfer oldu? Cenk Tosun maliyeti ne... Haberi Görüntüle

7'NİN ÜZERİNDEN DEPREM OLURSA TAŞ TAŞ ÜSTÜNDDE KALMAYACAK

Burhaniye’de, Edremit’te, Küçükkuyu’nun sahile yakın kısmında 7’nin üzerinde deprem olursa taş taş üzerinde kalmayacak. Sıvılaşmadan kaynaklı binalar çok büyük hasar görecek. Açık söylüyorum. Fay üzerine oturan çok sayıda bina var. Bu bölgede zemin çok kötü. Yer altı seviyesi çok yüksek. Binalar zamanında bu parametreler dikkate alınarak inşa edilmemiş.

380 çivi 7 bin 300 metre telle yapıldı! KKTC'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye! 380 çivi 7 bin 300 metre telle yapıldı! KKTC'de Cumhurbaşkanı... Haberi Görüntüle

ÇOK  BÜYÜK HASARLAR AÇIĞA ÇIKACAK

Düşük kattaki yapılar dahi çok büyük risk altında. Özellikle yaz aylarında orası çok yoğun bir bölge. Yaz aylarında Edremit Körfezi ve çevresinde meydana gelebilecek 7 büyüklüğündeki bir depremde çok büyük hasarlar açığa çıkacak. Edremit Körfezi ve çevresinde alarmlar çalıyor. Türkiye’nin birçok bölgesinde sismik boşluk olan yerlerde depremler bekliyoruz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading