Yandex Metrica

Sitede Ara

Üsse saldırıp cevap bekle: Karşı atış gelirken havan topunun yönünü Zaho'ya çevir! İşte PKK'nın şeytanca planı

Üsse saldırıp cevap bekle: Karşı atış gelirken havan topunun yönünü Zaho'ya çevir! İşte PKK'nın şeytanca planı

Türkiye karşıtı kampanyaya dönüştürülen Zaho saldırısının detayları belli oldu. PKK'nın Zap sorumlusu Fehmi Atalay tarafından 2 ay boyunca hazırlanan şeytanca plan akıllara durgunluk verecek cinsten.

Gündem

23.01.2024, 19:38

Irak'ta Türkiye'ye karşı yoğun bir kampanyayla sonuçlanan Zaho saldırısının faili belirlendi. Dohuk bölgesindeki Zaho'nun Parah köyünde piknik yapan Arap turistlere havan topuyla saldıran teröristlerin bu provokasyon için uzun bir hazırlık süreci yürüttüğü ortaya çıktı. 

Güvenlik birimlerinden alınan bilgilere göre Irak kuzeyinde Mehmetçiğin bulunduğu üs bölgelerine sık sık saldırıda bulunan ve TSK'nın ne şekilde cevap verdiğini detaylı analiz eden PKK, Zaho saldırısına hazırlanırken suçu Türkiye'nin üzerine atmak için ince bir plan dahilinde hareket etti. 

Galatasaray Üniversitesi'nden ABD'deki öğrenci isyanına destek: Gazze'de vahşete sessiz kalınmamalı Galatasaray Üniversitesi'nden ABD'deki öğrenci isyanına destek: Gazze'de vahşete sessiz kalınmamalı Haberi Görüntüle

ÜSSE SALDIRIP CEVAP BEKLEDİLER 

Teröristler, 20 Temmuz'da Irak kuzeyindeki Pençe Harekât bölgesinde bulunan bir TSK üssüne önce roketli saldırıda bulundu. Üsteki Mehmetçikler buna karşı atışla cevap verdi. PKK'lılar ise Türk askerinin tacize cevap verdiği sırada Zaho planını devreye soktu. Kendilerine 4-5 kilometre uzaklıkta bulunan piknik alanını havan topuyla vurmaya başladılar. Havan topunu ateşledikten sonra hızla bölgeden uzaklaştılar.

9 sivilin ölümüne, 33 sivilin de yaralanmasına neden olan terör örgütü, birkaç dakika sonra kendisine bağlı propaganda araçlarından "Türkiye sivilleri vurdu" şeklinde yaygaraya başladı. Kirli kampanyaya İran destekli gruplar, Irak'taki Şiiler ve uluslararası basın da dahil olunca, durum bir anda PKK terör örgütünün istediği yönde gelişti. 

DEM Parti'den PKK elebaşı Kalkan'ın 'sokak' çağrısına yanıt: 'Taksim Meydanı'na yürüyoruz' DEM Parti'den PKK elebaşı Kalkan'ın 'sokak' çağrısına yanıt: 'Taksim Meydanı'na... Haberi Görüntüle

KURNAZ PLANI FEHMİ ATALAY HAZIRLADI

PKK'nın Zap sorumlusu Fehmi Atalay

Kurnazca hazırlanmış planın KCK'nın sözde Yürütme Konseyi Üyesi 'Amed Malazgirt' kod adlı Fehmi Atalay tarafından hazırlandığı, eylem talimatının da yine bu elebaşı tarafından verildiği belirlendi. Örgütün sözkonusu provokasyon için 2 ay boyunca hazırlık yaptığı ortaya çıktı. 

Fehmi Atalay son olarak geçtiğimiz nisan ayında ortaya çıkmış ve Irak kuzeyinde ilerleyen Türk askerine karşı 'herkesin harekete geçmesi gerektiğini' söylemişti. PKK'nın Zap sorumluluğunu üstlenen Atalay, Irak kuzeyindeki savaşın uzun süreceğini iddia etmiş, Pençe-Kilit operasyonuyla Türkiye'nin Musul-Kerkük hattını kontrol altına almayı hedeflediğini savunmuştu. 'Amed Malazgirt' kod adlı Atalay, "Herkes bu davaya sahip çıksın, çünkü yarın çok geç olacak" diye konuşmuştu. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading