Yandex Metrica

Ünlü Youtuber Sedat Peker'i paket olma korkusu sardı

Ünlü Youtuber Sedat Peker'i paket olma korkusu sardı

CHP medyasına 'her şey yolunda' mesajı verse de Sedat Peker iade korkusuyla yaşıyor. Ankara'nın Abu Dabi'ye talimatı sonrası Youtube'da video çekemez hale gelen Peker göz hapsinde gün sayıyor.

Gündem

23.01.2024, 17:56

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'i bugünlerde 'paket olma' korkusu sardı. İkamet ettiği Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) çektiği vidyolarla Türkiye gündemine yön vermeyi başaran ancak Ankara-Abu Dabi ilişkilerinde yeni bir sayfanın açılmasıyla Youtube yayınlarını durdurmak zorunda kalan Peker, Ankara'ya iade edileceği günü bekliyor. 

Firari FETÖ üyelerinin dile getirdiği iddialar üzerinden başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere kabine üyelerine FETÖ suflesiyle 'operasyon çeken' Peker, Türkiye ile BAE arasında temaslar artınca hem Youtube'dan çekildi hem de bulunduğu yerde göz hapsine alındı. 

Geçtiğimiz günlerde CHP'nin HalkTV'sine verdiği röportajda "BAE yetkilileri bana diğer ülkeleri kötüleyen videolar çekemeyeceğimi söyledi. Burası yabancı bir ülke ve ben onun yasalarına bağlıyım. Ama video çekmek için her fırsatı sonuna kadar kullanacağım" diyen Peker, Interpol kanalıyla hakkında henüz yakalama kararı çıkarılmamış olmasından dolayı 'iade edilmeyeceğini' düşünüyor. 

Fakat suçluların takibi konusunda istihbarat servisleri arasındaki ilişkilerin her zaman Interpol üzerinden yürümediğini başta Peker olmak üzere tüm uluslararası bağlantılı çete üyeleri iyi biliyor. 

HalkTV'ye telefon bağlantısında kimsenin kendisini BAE'den atamayacağını savunan Peker, bu ülkeden 3 yıllık iş vizesi aldığını da ekledi. Peker'e göre 'kendi hükümetiyle çatışan çok sayıda işadamı ve politikacı BAE'de yaşıyor' ve bu nedenle kendisi de iade korkusu olmaksızın güven içinde yaşayabilir. 

Diğer yandan Ankara, süreci sessiz ve derinden yürütüyor. Peker'in Youtube üzerinden Türkiye'ye operasyon çekmesine müsaade etmeyen ve BAE'nin suç örgütü liderini sert biçimde uyarmasını sağlayan devletin, yakında çok daha çarpıcı adımlar atması bekleniyor. 

Ankara, haziran ayında Peker'in iadesini Abu Dabi yönetiminden resmen istedi ancak BAE'nin bu talebe henüz resmi yoldan cevap vermediği öğrenildi. 2013 yılından beri Türkiye'ye karşı yürüttüğü karanlık eylemlerin ve Ankara'ya karşı cephe sayısını artırmanın sürdürülebilir olmadığını gören Abu Dabi yönetimi, ilişkilerde yeni bir sayfa açmaya kararlı. Sedat Peker'in Youtube operasyonlarına izin verilmemesi de bu kararlılığın ve iyi niyetin bir göstergesi oldu. 

İstihbarat kurumları arasında süren temasların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE Prensi Muhammed bin Zayed'le 2012'den beri ilk kez görüşmesi, yeni sürece kapı aralayan kritik bir gelişme oldu. 

'Her şeyin yolunda olduğunu' iddia ederek Twitter'da muhalefet tabanına moral vermeye çalışan Sedat Peker için kritik günler başladı. Dünyanın pek çok ülkesinde FETÖ elebaşlarını bulundukları yerde paket yapan MİT Başkanlığı'nın, Peker'i BAE yetkililerinden ne zaman teslim alacağı merak konusu. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading