Yandex Metrica

Sitede Ara

Ukrayna Rusya savaşında bile yalan haberden kaçınmadılar! Halk TV provokasyon peşinde

Ukrayna  Rusya savaşında bile yalan haberden kaçınmadılar! Halk TV provokasyon peşinde

Ukrayna Rusya arasındaki savaşta Türk yetkililer Ukrayna'da Türk vatandaşları için görevini yerine getirirken, Halk TV 'Türk konsolosluğu ülkeyi terk etti' şeklinde yalan haber servis etti.

Gündem

23.01.2024, 22:05

Geçtiğimiz günlerde ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk bölgesinin bağımsızlığını tanıdığını açıklayan Rusya, bugün sınırı geçerek harekat başlattı. Ukrayna-Rusya arasındaki savaş devam ederken, yetkililer Ukrayna'daki Türk vatandaşlarını tahliye etmek üzere çalışma yürütüyor.

Ancak Halk TV, Türk konsolosluğunun ülkeyi terk ettiğine yönelik yalan haber servis etti.

'TÜRK KONSOLOSLUĞU ÜLKEYİ TERK ETTİ' YALANI

Ukrayna'da bulunan Türkiyeli bir öğrenci, Halk TV yayınına bağlanarak Türk konsolosluğunun ülkeyi terk ettiğini söyledi. Manipülasyona Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'dan tepki geldi. 

"ARKADAŞLARIMIZ GÖREVİNİN BAŞINDA"

Yavuz Selim Kıran, Twitter hesabından verdiği yanıtta "Haberin içeriği de böylesine mesnetsiz iddialarla kamuoyunu manipüle etmek de çok yanlış. Ukrayna’da Kiev Büyükelçiliğimiz ve Odessa Başkonsolosluğumuzda mesai arkadaşlarımız görevlerinin başında fedakarlık ve özveriyle çalışmalarını sürdürüyorlar." ifadelerini kullandı.

ÖZÜR DİLEDİ

Halk TV'ye bağlanıp "Türk konsolosluğunun Ukrayna'yı terk ettiğini" söyleyen Naz Nazenin özür diledi. "Dışişleri Bakanlığımızın açıkladığı gibi konsolosluğumuz konsolosluk çalışanlarımız bu ana kadar özveriyle gerçekten çalıştılar, ailelerimize bilgi verdiler. İstemeden bir yanlış anlamaya neden olduysam sözlerim affola." ifadelerini kullandı.

Yavuz Selim Kıran ise Nazenin'e verdiği yanıtta "Herkes kaygı ve telaş içerisinde yanlışa düşebilir. Merak etmeyin devletimiz her zaman yanınızda. Mühim olan sizin sağlıklı ve güvende olmanız." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading