Yandex Metrica

Tuva Cihangir Atasever uzaya ne zaman çıkacak, evli mi? Tuva Cihangir Atasever kimdir, kaç yaşında?

Tuva Cihangir Atasever uzaya ne zaman çıkacak, evli mi? Tuva Cihangir Atasever kimdir, kaç yaşında?

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevini başarıyla tamamlayarak yurda döndü. Gezeravcı, 18 günlük uzay yolculuğunun ardından 9 Şubat'ta dünyaya iniş yaparak Türkiye'nin insanlı ilk uzay bilim misyonunu tamamlamıştı. Şimdi ise Türkiye'nin ikinci uzay yolcusu olarak Tuva Cihangir Atasever, uzay macerasına hazırlanıyor. Peki, Tuva Cihangir Atasever uzaya ne zaman çıkacak, evli mi? Tuva Cihangir Atasever kimdir, kaç yaşında?

Gündem

19.05.2024, 15:42

Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'in uzaya ne zaman gideceği merakla bekleniyor. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) geçirdiği süre boyunca 13 bilimsel deneye imza atan Gezeravcı'nın ardından, Atasever'in uzayda gerçekleştireceği görevler ve katkılar merak konusu oldu. Peki, Tuva Cihangir Atasever uzaya ne zaman çıkacak, evli mi? Tuva Cihangir Atasever kimdir, kaç yaşında?

Uzman erbaş alımı başvuru sonucu nereden, nasıl öğrenilir? Uzman erbaş alımı başvuru sonucu nereden, nasıl öğrenilir? Haberi Görüntüle

GÖREVLERİ BELLİ OLDU

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç, ikinci uzay yolculuğu için tarih belirledi. Kıraç, Nisan ayında ikinci astronot Tuva Cihangir Atasever'i yaklaşık 80 kilometrelik bir yörünge altı uçuşu için uzaya göndereceklerini duyurdu. Ayrıca, Atasever'in yaklaşık 7 deney gerçekleştireceğini açıkladı.

Fahri trafik müfettişi nasıl olunur, başvuru nereye yapılır? Fahri trafik müfettişi nasıl olunur, başvuru nereye yapılır? Haberi Görüntüle

TUVA CİHANGİR ATASEVER UZAYA NE ZAMAN ÇIKACAK?

SpaceX ile uzaya giden Alper Gezeravcı'nın ardından, Tuva Cihangir Atasever'in 8 Haziran'da yörünge altı araştırma uçuşuna çıkacağı duyuruldu.

Güneydoğu'da kaçak elektrik kullanımı önlenemiyor! Devlete zararı dudak uçuklattı! Güneydoğu'da kaçak elektrik kullanımı önlenemiyor! Devlete zararı dudak uçuklattı! Haberi Görüntüle

TUVA CİHANGİR ATASEVER KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Tuva Cihangir Atasever, 12 Ağustos 1992'de Ankara'da dünyaya geldi.  Atasever, 2024 yılında 32 yaşındadır.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra Bilkent Üniversitesi'nden ayrıldı.

Daha sonra Irvine'deki California Üniversitesi'nde elektrik-elektronik mühendisliği alanında yüksek lisansını tamamladı. Sonrasında, ROKETSAN'da 5 yıl boyunca aviyonik sistem mühendisi olarak görev yaptı.

Türkiye'nin insanlı uzay görevi için seçilen adaylar, eğitimlerine ABD'de devam ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading