Yandex Metrica

Türkiye'nin ikiyüzlü doğasever ünlüleri! Beşiktaş'taki ağaç katliamında 3 maymunu oynadılar

Türkiye'nin ikiyüzlü doğasever ünlüleri! Beşiktaş'taki ağaç katliamında 3 maymunu oynadılar

İBB'nin Beşiktaş'taki ünlü Çırağan Caddesi'nde yer alan 112 anıt ağacı bir gece yarısı katletmesi sosyal medyada büyük tepki çekti. Acak Şahan Gökbakar ve Cem Yılmaz'ın başını çektiği ikiyüzlü doğasever ünlülerden konuya ilişkin herhangi bir ses gelmedi.

Gündem

29.04.2024, 06:52

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiştaş'taki Çırağan Caddesi'nde yer alan 112 anıt ağacı bir gece yarısı ansızın kesti. Sebep olarak ağaçların hastalığını savunan İBB yetkililerine uzmanlardan ve belediyelerden cevap geldi. Geçtiğimiz yıllarda hasta olan birçok anıt ağaç tedavi edilerek iyileştirilmişti. 

JD Vance kimdir? Trump'ın Başkan yardımcısı adayı kim? JD Vance kimdir? Trump'ın Başkan yardımcısı adayı kim? Haberi Görüntüle

'GARİP BİR DURUM'

İstanbul'un en güzel caddelerinden biri olan Çırağan Caddesi'ndeki bu doğa katliamına sessiz kalan ünlülerin ikiyüzlülüğü de bir diğer sorun elbette.
Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel ünlülerin bu ikiyüzlü tavrına sert tepki gösterdi.
Tezel, ' Normalde İstanbul'un orta yerinde yaşanan bu ağaç katliamı için sosyal medyada yer yerinden oynaması gerekirdi! Ağaçların kesilmesine her zaman tepki gösteren Cem Yılmaz, Tarkan gibi sanatçılardan ne bir tweet, ne de hiciv dolu bir paylaşım geldi! Garip bir durum! Normalde bu tür doğa katliamlarında hemen öne atılırlardı!' ifadelerini kullandı.

Gündemde yok yok! TBMM'de bu hafta mesai yoğun: İşte binlerce kişiyi ilgilendiren geniş yelpazedeki o konular... Gündemde yok yok! TBMM'de bu hafta mesai yoğun: İşte binlerce... Haberi Görüntüle

İBB'NİN KATLİAMINA ÇEVRECİLER VE AĞAÇ DOSTU ÜNLÜLER SESSİZ KALDI İYİ Mİ?

Mevlüt Tezel'in yazısı;

Beşiktaş-Çırağan'daki 150-200 yaşındaki 112 çınar ağacının kanser olduğu gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kesilmesine çevreciler ve ağaç dostu sanatçılar sessiz kaldı, iyi mi?

Normalde İstanbul'un orta yerinde yaşanan bu ağaç katliamı için sosyal medyada yer yerinden oynaması gerekirdi! Ağaçların kesilmesine her zaman tepki gösteren Cem Yılmaz, Tarkan gibi sanatçılardan ne bir tweet, ne de hiciv dolu bir paylaşım geldi! Garip bir durum! Normalde bu tür doğa katliamlarında hemen öne atılırlardı!

Şahan Gökbakar da başta sessiz kaldı. Takipçileri ısrarla sorunca şu paylaşımı yaptı:

"Beşiktaş'ta 112 kanserli ağaç kesilmiş. İnsanlar bana ses çıkarmayacak mısın yazıyor? Çıkarmayacağım, çünkü belediye basta olmak üzere, bilim insanları, orman müdürlüğü vs. tüm yetkililer kesilsin demiş. Yanlış uygulama ise verin mahkemeye. Ama zeytin ağaçları kesilmesin demeye devam!"
Şahan konuyla ilgili yapılan son haberleri okumadı galiba! Halbuki Sabah gazetesinde bu ağaç katliamıyla ilgili önemli haberler çıktı.

İBB'nin Anıtlar Kurulu'ndan, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden sorunun teşhisi için talepte bulunulmadığı ve ağaçların kesimi için izin alınmadığı ortaya çıktı.
En önemlisi İBB, Orman Bölge Müdürlüğü'nden kesim izni almadan bu ağaçları kesti!

Ankara’da metro sistemi çöktü: Seferler durduruldu Ankara’da metro sistemi çöktü: Seferler durduruldu Haberi Görüntüle

DOĞANIN SİYASETİ OLMAZ

Tabiat Varlıkları Koruma Komisyonu'nun doğal üyesi olan bir orman mühendisinin katılmadığı bir toplantıda aceleyle karar alındı ve ağaçlar kesildi. Yani toplantıda uzman kişi yok, sonra tekrar görüşelim denmedi! Bilim insanlarına danışılmadı! İBB'nin ağaçları kesmek için neden bu kadar acele ettiği ise tam bir muamma!

Aslında daha önceden Marmara Üniversitesi hocalarından Zeki Severoğlu tarafından ağaçlardaki hastalık tespit edilmiş. Önlemler alınmış, tedaviye başlanmış.

Uzmanlara göre Ekrem İmamoğlu döneminde ağaçların tedavisi yapılmamış ya da eksik yapılmış. Budama yapılırken hastalığın yayılmasını önlemek için tedbirler alınmamış ve hastalık yayılmış.

Ağaçların da şansı yokmuş. 150-200 sene yaşa, doğayla, hastalıklarla mücadele et ve sonra İmamoğlu'nun dönemine denk gel! Kesilince de çevreciler, sanatçılar sessizliğe gömülsün! Neden? Çünkü ağaçları CHP'li belediye kesti!

Ağacın, doğanın siyaseti olmamalı ama bizde oluyor işte! Her ağaç değerlidir. Hangi siyasi görüşten olursak olalım imara açılmaya çalışılan bölgelerdeki zeytin ağaçları da, Çırağan'daki tarihi çınarlar da kesilmemeli!

Ağaç üzerinden siyaset yapılınca kaybeden doğa ve insanlar oluyor.

Çırağan'daki ağaçlar kesilince kafayı kuma gömmen Tarkan ve Cem Yılmaz'ın doğa sevgisini samimi bulmuyorum.

Şahan'ın yanlışlıkla kesilmişse verin mahkemeye yaklaşımı ise trajikomik! Mahkemeye verince 150- 200 yıllık ağaçlar geri mi gelecek!

Tarkan, Cem, Şahan ve diğer sessiz kalan güya doğa dostu sanatçılara basit bir sorum olacak: Kaz Dağları'ndaki çamlar, imara açılmaya çalışılan zeytinlikler ağaç da Çırağan'dakiler ağaç değil mi?

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading