Yandex Metrica

Türkiye'den ilk temas: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşı ile görüştü: Gerilimi azaltın

Türkiye'den ilk temas: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşı ile görüştü: Gerilimi azaltın

Ortadoğu'da artan İran-İsrail gerilimine ilişkin Türkiye'den ilk temas geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İranlı mevkidaşına, İsrail'e yönelik misillemenin ardından bölgede daha fazla tırmanma olmasını istemediklerini aktardı.

Gündem

23.04.2024, 11:08

İsrail'in Şan'da gerçekleştirdiği operasyonlara dün gece misilleme yapan İran, çok sayıda İHA, seyir füzesi ve balistik füze ile İsrail'e intikam operasyonu gerçekleştirdi. Dünya gündemine ilk sırada giriş yapan operasyona ilişkin Türkiye'den ise ilk temas saatler sonra geldi. 

Son dakika... AFAD duyurdu: Antalya açıklarında deprem Son dakika... AFAD duyurdu: Antalya açıklarında deprem Haberi Görüntüle

"GERİLİMİ AZALTIN"

Dün gece gerçekleştirilen operasyona ilişkin İranlı mevkidaşı ile görüşme gerekleştiren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İranlı mevkidaşıyla görüştü. Fidan, Türkiye'nin gerilimin tırmanmamasını istediğini ifade etti. 

Yalova-Yenikapı arabalı vapurunda kabus gibi anlar! 4 araç zarar gördü Yalova-Yenikapı arabalı vapurunda kabus gibi anlar! 4 araç zarar gördü Haberi Görüntüle

YENİ SALDIRI OLMAZSA HAREKET OLMAZ

Sözlerine devam eden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,  Yeni saldırı olmazsa yeni harekat olmaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü! İşte ele alınacak konular Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü! İşte ele alınacak... Haberi Görüntüle

CEVDET YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Gerilime ilişkin bir açıklama da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Bölgemizde artan gerilimin bir an önce düşmesini ve dikkatlerin Gazze'de yaşanan insanlık suçlarına yoğunlaşmasını diliyoruz' dedi.

Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bölgemizde artan gerilimin biran önce düşmesini ve dikkatlerin Gazze'de yaşanan insanlık suçlarına yoğunlaşmasını diliyoruz. Ateşkesin sağlanması, insani yardımların mazlum Filistin halkına kesintisiz ulaştırılması ve iki devletli kalıcı barış sağlamaya yönelik siyasi sürecin başlatılması için Türkiye olarak her türlü çabayı sarfetmeye devam edeceğiz." dedi.

Paylaşımına devam eden Yılmaz, "Yaşanan katliamlara sessiz kalarak İsrail'e koşulsuz destek olanlar bölgesel gerilimi artırmakta ve Netanyahu yönetiminin suçlarına ortak olmaktadırlar. Uluslararası toplumun hukuka dönmesi, haklı olanın yanında durması ve İsrail yönetiminin saldırılarını durdurması için tavır alması insani olduğu kadar tarihi ve stratejik bir gerekliliktir. Savaşın kazananı, adil bir barışın kaybedeni olmaz" ifadelerini kullandı.

27 Nisan Bugün İzmir'de hangi yollar kapalı? Cumartesi İzmir'de kapalı yollar saat kaçta açılacak? 27 Nisan Bugün İzmir'de hangi yollar kapalı? Cumartesi İzmir'de kapalı... Haberi Görüntüle

AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN İLK SÖZLER

Öte yandan Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarını kınayarak "benzeri görülmemiş bir gerginlik" olarak tanımladı. Borrell sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "AB, İran'ın İsrail'e yönelik kabul edilemez saldırısını şiddetle kınıyor. Bu eşi benzeri görülmemiş bir gerginlik ve bölgesel güvenliğe yönelik ciddi bir tehdittir" ifadelerini kullandı.

TÜVTÜRK'te yeni dönem resmen başladı! Artık o olay zorunlu olmayacak TÜVTÜRK'te yeni dönem resmen başladı! Artık o olay zorunlu olmayacak Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

İran, Nisan ayında Şam'daki konsolosluklarına gerçekleştirilen saldırıya karşılık İsrail'e karşı saldırı düzenledi. Dünya, dün gece saat 22.37’de başlayan saldırıyı konuşuyor. İran’ın 300’den fazla İHA ve füzeyle İsrail'e saldırmasının ardından birçok ülkeden ve uluslararası kuruluşlardan tepki geldi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading